Истражитељи: Експлозија у авиону после 24 минута лета

Европски истражитељи, који су прегледали две црне кутије из руског авиона који се у суботу срушио у Египту, саопштили су данас да узрок несреће није био случајан и да је 24 минута после полетања у летелици дошло до експлозије.

Ruski A321ПАРИЗ – Европски истражитељи, који су прегледали две црне кутије из руског авиона који се у суботу срушио у Египту, саопштили су данас да узрок несреће није био случајан и да је 24 минута после полетања у летелици дошло до експлозије.

Како наводи Си-Ен-Ен (ЦНН), позивајући се на Франс 2, истражитељи су саопштили да су, на основу снимка разговора из кокпита и друге црне кутије која бележи податке о лету, установили да експлозија није била несрећан случај, као и да у почетној фази лета није било знакова механичког квара.

Током прва 24 минута све је било у реду, а онда је у делићу секунде настао прекид, није било разговора у кокпиту, што је истражитеље уверило да се у авиону налазила бомба, објавио је канал Франс 2.

Раније данас руски председник Владимир Путин сагласио се са препоруком Федералне службе безбедности да се обустави ваздушни саобраћај са Египтом док се не разјасне узроци пада авиона.

Руски председник је, такође, наложио да се успостави сарадња са Египтом ради осигурања безбедности ваздушног саобраћаја.


Извор: Танјуг