Потомак ратних злочинаца , аустријски председник Хајнц Фишер, на месту злочина у Призрену ! – Зоран Влашковић

Порука за УНЕСКО са места злочина !
Потомак ратних злочинаца Хајнц Фишер у Приштини

Потомак ратних злочинаца Хајнц Фишер у Приштини

Крајем октобра  први председник једне западне земље, земље која је изазвала Први светски рат а у Другом светском рату била од првог дана уз Хитлера, Аустрије,  Хајнц Фишер посетио је  такозвану  државу Косово

Самим чином доласка на Косово аустријски председник је желео да јавно пљуне ОУН у Њујорку , пошто Косово није члан највише правне организације у  свету  и друго, желео је да са места злочина, из Синан Пашине џамије у Призрену пљуне човечанство и цивилизацију уопште пошто је са овог места послао поруку да ће Косово бити члан УНЕСКО – а !? Очито је да Фишер није знао, или није хтео да зна,  да се налази на месту злочина !

Главни имам за Призрен  Али ефендија Везај је заборавио, или прескочио да каже,  аустријском председнику Фишеру да је Синан Пашина џамија у Призрену, чак са 94 % камена, саграђена од разореног храма цара Душана  Светих Арханђела  (1343-1352) само три километра од Призрена уз Призренску Бистрицу.  Турци су храм цара Душана разорили.  Такође Синан пашину џамију су саградили Турци а не Албанци који на терену немају апсолутно ништа што би се могло подвести под културном  баштином !

У Призрену су све српске цркве запаљене у марту 2004.г.

У Призрену су све српске цркве запаљене у марту 2004.г.

Потомак  ратних злочинаца Хајнц Фишер  незна да су аустроугари као окупатори на  Косову и Метохији у Првом светском рату имали посебну војску која је штитила Високе Дечане и Пећку Патријаршију од Албанаца. Забележено је да су ти окупатори, Аустријанци у том великом рату, цркву Пећке патријаршије претворили у коњушницу !

Фотографија од 29. септембра 1918.  године  сведочи како један аустријски чиновник предаје кључеве лавре Високих Дечана Војводи Косту Пећанцу.

Кључ лавре Високих Дечана прима Војвода Коста Пећанац од аустријског чиновника 29. септембра 1918.године

Кључ лавре Високих Дечана прима Војвода Коста Пећанац од аустријског чиновника 29. септембра 1918.године

А у својој дугој, вековној историји Високи Дечани су чувани и штићени од само једног непријатеља Албанаца. Непријатељи хришћанства, српске православне вере и културе и непријатељи УНЕСКО –а су само Албанци на овим просторима !