Дамаск: САД врши агресију слањем војске у Сирију

Одлука Сједињених Америчких Држава да пошаљу војску у Сирију представља чин агресије, јер за њу није дато одобрење сиријске владе, саопштио је данас члан сиријског парламента Шариф Шехадех.

MAIN POSHTEH, AFGHANISTAN  - JULY 02:  U.S. Marines from 2nd Marine Expeditionary Brigade, RCT 2nd Battalion 8th Marines Echo Co. prepare to search a building during the start of Operation Khanjari on July 2, 2009 in Main Poshteh, Afghanistan. The Marines are part of an operation to take areas in the Southern Helmand Province that Taliban fighters are using as a resupply route and to help the local Afghan population prepare for the upcoming presidential elections.  (Photo by Joe Raedle/ Getty Images)

ДАМАСК – Одлука Сједињених Америчких Држава да пошаљу војску у Сирију представља чин агресије, јер за њу није дато одобрење сиријске владе, саопштио је данас члан сиријског парламента Шариф Шехадех.

Шехадех је за агенцију АП рекао да војска САД ништа неће постићи на терену, али да Вашингтон жели да покаже да је присутан у Сирији.

„Шта је Америку навело да закључи да после пет година треба да пошаље између 30 и 50 војних саветника у Сирију?“, рекао је Шехадех, подсећајући на почетак сукоба у марту 2011. године, од када је погинуло најмање 250.000 људи.

„Кад Америка шаље копнене снаге на сиријске територије, без сагласности сиријских власти, то се претвара у интервенцију и агресију“, оценио је он.

„Да ли би Америка дозволила руским копненим снагама да уђу у САД без споразума? Мислим да не би“, рекао је Шехадех.

Амерички званичници саопштили су раније да ће послати око 50 специјалаца, као помоћ курдским и арапским снагама на северу Сирије.


Извор: Танјуг