ИД погубила 12 хришћана, јер су одбили да се одрекну Исуса

 Припадници „Исламске државе“ брутално су погубили 12 хришћана, међу којима 12-годишњег сина тимског вође сиријског министарства који је подигао девет цркава, јер су одбили да се одрекну Исуса Христа и пређу у ислам.

Ужасна погубљења одиграла су се 28. августа у неименованом селу изван Алепа, у Сирији, према наводима Хришћанске мисије помоћи, хуманитарне групе која помаже староседелачким хришћанским радницима у њиховим матичним државама.

„Испред вође тима и рођака који су били у гомили, исламски екстремисти су одсекли врхове прстију дечака и ужасно га испребијали, говорећи његовом оцу да ће прекинути са мучењем само ако се отац преобрати у ислам,“ изјавили су у Хришћанској мисији помоћи.

„Када је вођа тима одбио да то учини, рођаци су изјавили да су екстремисти ИД такође мучили и тукли њега и друга два радника министарства. Три човека и дечак су онда распети на крст.“

„Било је још осам радника мисије, међу којима и две жене,“ како пише у изјави Хришћанске мисије помоћи. Према извештају, тих осам је одведено на посебну локацију у селу и њих су питали да се преобрате у ислам. Али након што су одбили понуду, жене годишта од 29 до 33 „силоване су пред гомилом која се окупила да посматра, а онда су обезглављене.“

Према изјавама присутних рођака и сељана који су то све видели, вођа Хришћанске мисије помоћи рекао је да су се жене „молиле и клечале пред екстремистима ИД“. Све жртве су распете на крстове да би их сви видели.

Извор: Православие Ру