Нова коалиција у Сирији, Вашингтон шаље оружје

Неколико војних организација у Сирији оформило је коалицију под именом Сиријске демократске снаге коју ће финансирати и подржавати званични Вашингтон.
Sirija ruševine

Како преносе локални медији, војска СДС ће имати око 30.000 припадника, укључујући Арапе, Курде и Хришћане, а војном опремом ће их снабдевати САД.

Према, за сада, непотврђеним информацијама, америчка војска је протекле ноћи из ваздуха избацила 110 палета са оружјем и муницијом.

“Због политичких и војних околности и деликатне фазе у којој се налази наша земља, неопходно је успоставити јединствену националну војну снагу свих Сиријаца коју ће чинити Курди, Арапи, Асирци и сви остали који живе на географским локацијама Сирије. Сиријска демократска снага жели да успостави незавинску Сирију. Сиријску демократску снагу ће чинити Сиријска арапска коалиција, коју чине Џајш Ал Тувар, Буркал Ал Фурат, снаге Ал Санадида и бригатне јединице Ал Џазире, Војни савет Асираца, Народне заштитне јединице и Женске заштитне јединице“, наводи се у саопштењу.

Из Пентагона је недавно саопштено да се обуставља обуку побуњеничких снага у Сирији, али званични Вашингтон и даље остаје веома присутан у политичком и војном животу ратом разорене државе.


Извор: Б92