За два дана 20.000 миграната ушло у Србију

Migranti ĐevđelijaМакедонски МУП саопштио је данас да је у претходна два дана више од 20.000 миграната с Блиског истока ушло из Грчке у Македонију и да су сви они без већих задржавања упућени у Србију.

Македонски Дневник наводи да се број избеглица с Блиског истока који дневно улазе у Македонију из Грчке приближава летошњим рекордима када је и по 12.000 избеглица дневно у Македонију улазило у региону Ђевђелије.

Према најавама македонског МУП-а, и у наредним данима се очекује тренд повећаног броја избеглица који ће ући у Македонију зато што је велики број избеглих пристигао на грчко острво Лезбос.

Македонски медији јавили су јуче да је на неким релацијама био потпуно обустављен путнички железнички саобраћај зато што су сви возови преусмерени на превоз избеглица од Ђевђелије до граничног прелаза са Србијом Табановци.

Према одлуци македонског Центра за управљање кризом, од 7. октобра избеглице од прихватног центра у Ђевђелији до границе са Србијом могу да се превозе искључиво возом, а не као до тада и аутобусима или такси превозом.

Због сталног прилива избеглица с Блиског истока, које у Македонију у хиљадама улазе из Грчке, македонски парламент је од августа прогласио ванредно стање уз границу са Грчком и Србијом.


Извор: БЕТА