Капетан Драган изабрао ко ће да га брани

Драгана Васиљковића, познат као Капетан Драган, осумњиченог за ратни злочин против хрватских цивила, убудуће ће бранити загребачка адвокатица и заменица председника Већа српске националне мањине града Загребу Слађана Чанковић.

dragan kap.СПЛИТ – Драгана Васиљковића, познат као Капетан Драган, осумњиченог за ратни злочин против хрватских цивила, убудуће ће бранити загребачка адвокатица и заменица председника Већа српске националне мањине града Загребу Слађана Чанковић.

Информацију из Жупанијског суда Хини је потврдио и сплитски авокат Дарко Станић, који је до сада заступао Капетана Драгана по службеној дужности, али је додао да од истражног судије још чека решење о разрешењу.

„Колегиница Чанковић је у петак била у посети Васиљковићу који јој је потписао пуномоћ о заступању. У среду или петак би на Жупанијском суду требало да буде одржана седница на којој ће се одлучивати о продужењу истражног затвора за три месеца, а највероватније до краја године би требало да буде подигнута и оптужница“, навео је Станић.

Он је додао да се још преговара с адвокатима из Загреба и Сплита, који би заједно с Чанковић чинили Васиљковићев тим бранилаца.

Сплитско тужилаштво против Васиљковића води истрагу због ратног злочина против ратних заробљеника и хрватскога цивилног становништва за време Домовинског рата.

Капетан Драган је рођен у Београду 1954, а има и држављанство Аустралије која га је Хрватској изручила почетком јула, после десетогодишњег судског поступка.

Приведен је на Одељење за ратне злочине сплитског Жупанијског државног тужилаштва, где је на првом саслушању одбацио све што му се ставља на терет.


Извор: Танјуг