КРИВ ЈЕ СЛОБО, A КРИВИ СМО И МИ – Игор Војиновић

Igor Vojinović 2000

Игор Војиновић

Видим на све стране се оглашавају поводом 5. октобра и то углавном на два начина: Како је то било добро, али ето нису се добро изводиле реформе, а није било ,,6.октобра,, и Слобо је био добар и све је био управу. Није тачно ниједно ни друго. Слобова власт је била грађански режим који је срљао из пропасти у пропаст, па је омогућио мобилисање народа у широком фронту против себе, али то не значи да је требало извршити ,,реформе,, и убијати све србско, када се скине Милошевић.

5-oktobar

Данас након силних ЕУ режима Слобо дјелује ко цвјећка, чак и Додик испада патриота.

У ствари заборавни народе ево списка Слобових недјела: Био је Југословен и атеиста, идеологија и држава су му биле грађанске, покрали су Зајам за Србију, Стару и Нову девизну штедњу и много тога још. Издали су Србску Крајину и Републику Србску, Слобо је лично муслиманима препустио Сарајево.Својом неспособном политиком довео је до рата на КиМ и неспреман дочекао НАТО агресију 1999. кријући НАТО бомбардовање прекодринских Срба 1993. и 1995. Потписао капитулацију у Куманову 1999. препустивши КиМ, а све вријеме су дејствовале НВО по Слобој дозволи широм Србије. Задње, које је Запад искористио као најбитнији разлог против њега је крађа избора.

Био сам међу онима који су викали ,,СЛОБО ПИЗДО КРАЈИНУ СИ ИЗД’О,,! али сам видио која је опасност од прозападног ДОС-а, но сам се надао да ће ДСС,који сам тад жестоко подржавао,успјети да исконтролише ситуацију. Но, к’о што сам се и прибојавао, преварио сам се. Нисам хтио да учествујем у јуришу на Београд тог 5. октобра, јер ми је дјеловало превише намјештено, дивљачки и несрбски. Иначе сам излазио на бројне протесте и прије и послије, тако сам и упознао Београд. Ја контрареволуционар, а не револуционар.

Сједио сам код родитеља и гледао на Телевизији, како тече још једна Октобарска револуција. Када сам видио кадрове паљења Скупштине и РТС-а уз линчовања припадника Савезног СУП-а и руководиоца, све ми се смучило. Тога 6. октобра када се очекивало ново партизанско затварање и убијање, а ја сам чврсто одлучио да останем против бивших а да не будем за нове. Ујутру 6. октобра сам кренуо на факултет, који се налазио у избјеглиштву у Блацу и видио немилу сцену, гдје наркоман у трансу са ознакама ДОС-а напада полицајца, који је кренуо кући након редовне ноћне смјене. Полицајац није смио да се брани, а овај дрогаш није могао да вјерује да може овако да се понаша. Ја сам се пренеразио и следио од запрепаштења, а полицајац се лагано повукао остављајући наркосу шапку ко плијен.

Игор Војиновић
СНО „Срби на окуп“
5.октобра 15 година касније