Њуз.нет: Током званичне посете Америци Вучић видео Обаму са мање од 80 метара удаљености

vucic-bela-kuca-680x430

ВАШИНГТОН, 16. септембар 2015, (Њуз) – Премијер Србије Александар Вучић је током званичне посете Сједињеним Америчким Државама у једном тренутку успео да угледа америчког председника Барака Обаму са мање од 80 метара удаљености, сазнаје Њуз.

Током званичне тродневне посете Вашингтону, председнику владе републике Србије Александру Вучићу се, у тренутку док је давао интервју испред ограде која није удаљена ни стотињак метара од Беле куће, учинило да је видео председника Обаму како улази у своју службену резиденцију.

– Несумњиво, то је био господин Обама. Он је био удаљен свега 80 метара, тако да сам успео лако да га препознам по карактеристичном ходу. Врло кратко се задржао у мом видокругу, ушао је брзо у своју канцеларију јер га је очигледно чекао неки важан гост. Међутим, иако тако видно заузет, председник Обама се осврнуо ка мени. Препознао сам на његовом лицу осмех искреног пријатеља – видно усхићен рекао нам је премијер Вучић.

Први човек српске владе поручио је окупљеним новинарима да је Обамин осмех чврст и јасан сигнал подршке Сједињених Америчких Држава тешким и болним реформама које Србија спроводи.

– Ово је велики успех наше дипломатије. Сусрет погледима премијера Вучића и председника Обаме док су били на тако малој удаљености само је потврда да Србија, као лидер у региону, спроводи исправну политику и да на том путу има снажну подршку великих сила – саопштило је Министарство спољних послова републике Србије.

Марко Ковач