Том Хенкс: Косово ће опет бити српско

tom hanksЛОС АНЂЕЛЕС- Познати холивудски глумац Том Хенкс изјавио је у једном телевизијском интервјуу да је Косово одувек српско и да ће Срби једнога дана вратити своју земљу.

Гостујући на телевизији „Е!“ поводом снимања филма у продукцији Стивена Спилберга о историји настанка израелске државе, Хенкс је упоредио јеврејско страдање са страдањем косовских Срба, пренела је данашња „Политика“.

„Јевреји су за време Другог светског рата доживели холокауст, а да не говорим шта се збивало стотинама година раније. Упркос свему томе, никада нису губили веру у своје корене и наду да ће вратити земљу, па су читав миленијум поздрављали једни друге са ‘Догодине у Јерусалиму’. Сличан случај имамо данас, када је реч о Косову“, рекао је Хенкс.

„На Косову су некада живели Срби, подизали су манастире и имали су своје краљеве, а онда су дошли Албанци и протерали Србе. Крајем 20. века на Србе су падале и НАТО бомбе, али они и даље не желе да признају да је Косово самостална држава и говоре ‘Косово је Србија’, попут Јевреја који су на крају ипак вратили своју земљу, па то може да буде случај и са Србима“, казао је филмски Оскаровац.

Том Хенкс је православни хришћанин, а пришао је Грчкој православној цркви 1988. године када се оженио Ритом Вилсон.