Палма: „питање КиМ вековима није решено, а ми смо сада постигли јединство око решења“!?

palmaЈАГОДИНА – Председник Јединствене Србије и народни посланик Драган Марковић – Палма, изјавио је данас да Косово није независна држава нити ће икада бити док га Србија не призна, поручујући да се то неће десити.

Он је рекао да се Србија неће одрећи Косова и Метохије и оценио да је за то важан наставак дијалога између Београда и Приштине од кога очекује позитиван исход тако да Србија нема штету, а да Срби који живе на Косову и Метохији буду задовољни.

Око тог, најтежег питања које вековима није решено, постигнуто је јединство председника државе, Владе Србије и Српске православне цркве, што је најважније за Србију, наводи се у писаној изјави Марковића поводом пете годишњице самопроглашења независности Косова.
„Над Србима на Косову и Метохији почињен је геноцид и етничко чишћење“, истакао је Марковић.

Он је зато позвао међународну заједницу, „пре свега Еулекс и Кфор“, да зауставе насиље над Србима на Косову и Метохији и да одговоре на питање ко је вршио стравичне злочине над Србима, од киднаповања, убистава, протеривања из Старор Рачка, Клечке, Гораждевца, насиља 17. марта до трговине људским органима.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП