ИТАЛИЈА: Тројица малолетних имиграната силовала и претукла радницу азилантског центра

imigrant

Тројица илегалних малољетних имиграната ухићена су на основу оптужби за силовање водитељице прихватног центра за азиланте у граду Фиугги, у провинцији Фросиноне, гдје су имигранти били смјештени. Сва тројица казнено ће одговарати за групно силовање. Према полицијском извјешћу, тројац је прво онеспособио и претукао водитељицу, а потом су ју одвукли у женску свлачионицу гдје су ју силовали. Имигранти су такођер уништили дио центра.

Све је започело у четвртак навечер, када су тројица имиграната из непознатог разлога (а такав им никад очито није потребан) почели уништавати намјештај у прихватном центру, нападајући притом и друго особље центра које ради у самом центру и наивно пружа бригу према имигрантима. Као резултат тог дивљања, један од тројице имиграната се и сам озлиједио, а такођер је и још један дјелатник центра затражио лијечничку помоћ у болници у Алатрију.

Озлијеђени имигрант, по повратку у Фиугги, са штаком (!) је покушао задавити водитељицу центра. Тијеком ноћи, тројица имиграната отишла су до аутомобила водитељице, којег су такођер тешко девастирали. На крају је нетко коначно позвао полицију и пријавио нападе на особље и овећу материјалну штету, а због покушаја гушења водитељице, један од нападача је пријављен за покушај убојства.

Међутим, имигранти нису ухићени, а већ слиједећи дан, у петак, насиље ескалирало и завршило силовањем водитељице центра. Протагонисти су иста тројица египатских малољетника: двојица стара 17 и један стар 16 година.

Коначно, након чина групног силовања, тројица су ухићена и одведена у притвор у Риму.

Оно што је најгоре, ово није први такав случај, а сигурно ни посљедњи. Међутим, етно-мазохизам је за неке очигледно превелика препрека да би ју савладали.

Извор: Pandora/tgcom24