Нова експлозија у Косовској Митровици

rucna-bombaКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Непознате особе вечерас око 19.30 активирале су експлозивну направу, највероватније ручну бомбу, у дворишту породичне куће косовског Србина у насељу Бошњачка махала у северном делу Косовске Митровице.

Повређених није било, јавља Танјугов дописник с лица места, а од гелера су попуцала стакла и причињена је мања материјална штета на кући чији је власник Славољуб Машић, интерно расељено лице које живи у Косовској Митровици.

На месту експлозије, око којег је развучена жута трака, налазе се припадници косовске полицијске службе, који обављају увиђај, као и припадници Кфора и Еулекса. Насеље Бошњачка махала је један од мултиетничких квартова у Косовској Митровици, у којем, поред Срба, живе и Албанци. У последње време, у Косовској Митровици је било више сличних инцидената.

У северној Косовској Митровици у суботу је одјекнула експлозија иза једне зграде у Улици Лоле Рибара, у којој није било повређених. У јакој експлозији која се догодила прошлог петка у северном делу Косовске Митровице оштећен је путнички аутомобил, чији је власник косовски Србин Д.Ј.

Недавно је непознати нападач хицима из аутоматског ватреног оружја изрешетао радњу за продају пецива “Форнети”. Претходно је бачена бомба у насељу Три солитера која је нацинила материјалну штету, а у бомбашком нападу пре пар дана у Бошњачкој махали је повређено двоје српске деце.

ТАНЈУГ