СПЦ: Држава и грађани да наставе да пружају помоћ новим мигрантима

FoNet-VUljĭSABOR

Српска православна црква саосећа са страдалницима из Сирије, Ирака и других држава и позива државне власти и грађане да наставе да им пружају свесрдну помоћ.

 

У саопштењу се наводи и да СПЦ саосећа „са овим новим бескућницима са Истока“, и позива „народ да им отвори своје срце и душу“.

Како се подсећа, Свети архијерејски Синод је на јучерашњој седници примио са одобравањем извештај добротворне фондације СПЦ „Човекољубље“ о њеном помагању мигрантима у нашој земљи од првих дана кад су се појавили.

У сарадњи са Комесаријатом за избегла и расељена лица и са својим иностраним партнерима, „Човекољубље“ дели помоћ у храни, хигијенским средствима, пакетима за бебе, контејнерима са туш кабинама и тоалетима…

„Као што су чинили ’Човекољубље‘ и СПЦ прошлих деценија са стотинама хиљада домаћих избеглица и расељених лица, са истом љубављу и жртвом то чини СПЦ и са свим страдалницима из Сирије и Ирака, као и неких других држава са Блиског истока, из Азије и из подсахарске Африке“, наводи се у саопштењу.

За указивање и прикупљање помоћи избеглицама, на путу од Прешева и Зајечара до северних граница Србије можете се обратити свештеницима у тим местима, као и људима у „Човекољубљу“.

(Танјуг)