„Буна против границе“ (видео)

nikad granicaБеоград — На платоу  храма св. Саве на Карађорђевом парку одржана је  Сретење 2013. -„Буна против границе“ у организацији Иницијативе „Никад граница“ на ком је било више хиљада људи. МУП је непосредно пред почетак протеста доставио забрану протестне шетње која је била планирана до председништва.

Окупљенима су се обратили представници више родољубивих удружења која чине Иницијативу „Никад граница“ као и представници Срба са Косово и Метохије који су затражили уклањање границе која је изграђена ка Космету и поштовање Устава Србије. Скуп је почео интонирањем химни Русије и Србије и постављањем венца на споменик вожду Карађорђу.

У наставку погледајте видео прилог као и транскрипт обраћања Александра Павића и Др Марка Јакшића

Уредништво „СРБИ НА ОКУП“

Говор Александра Павића на скупу “Буна против границе”

(транскрипт: СРБски ФБРепортер)

Помаже Бог србска аристократијо! Како је рекао велики енглески мислилац Едмонд Борд: „Један човек са уверењем чини већину!“.  Нико нама неће наметнути закон бројева, јер наше уверење и храброст ће да истера ову ствар до краја. Дотераћемо цара до дувара… али лажног цара. Све који су се лажно представљали свих ових година. И који се сада представљају као Влада Србије. Овде се данас скупља државотворна Србија.

Синоћ је председник ове друге, лажни председник, не Шћепан, него Томислав још мањи, најавио укидање институција државе Србије на Косову и Метохији.

Он зове институције државе Србије, институције које је бесмртни Вожд Карађорђе почео да гради пре 200 година, које су настављене да се граде 1835. године када је донесен Сретењски Устав, за које су гинули 1912. ослободиоци Косова. Он мисли да може те институције да укине! Шта ви мислите? Он каже да су то “паралелне институције”. А ми кажемо да је ОН паралелна институција!

Данас, на Сретење, ми објављујемо не само почетак буне против границе, (него и) почетак буне против нових дахија и кабадахија који нису ни дахије, јер су дахије ипак имале неког господара, којег су како тако признавале, који су умели да ратују. Ови чак не умеју ни да ратују. Ови распуштају војску и кажу – све ћемо дипломатским средствима урадити. А при томе не умеју да воде ни дипломатију.

Карађорђе је био трговац. Карађорђе би пропао много пре почетка Првог српског устанка да је продавао нешто конкретно у замену за обећања. Ови данас продају Косово у замену за обећање датума. То им наравно нећемо дозволити.

Данас објављујемо почетак те борбе. Данас објављујемо да поред паралелних институција које обитавају у Влади, у Скупштини, у Председништву… данас објављујемо да су то окупиране институције. И да долази дан, од данас почиње дан када ми почињемо обнову србских државних иституција. Следећи пут ће да дођу и Срби са Косова и Метохије, представници државних институција. А ми ћемо паралелне институције уклањати не на Косову и Метохији, него у Београду. Паралелне НАТО институције.

Видимо се врло брзо. Данас је објава почетка буне против границе: између Србије и Косова и Метохије, између Срба, између Србије и наших пријатеља који хоће да нас подрже али који кажу, сасвим исправно – неће бити већи Срби од Срба. Е па показаћемо им колки су Срби. Живели!

Говор Марка Јакшића  на скупу “Буна против границе”

(транскрипт: СРБски ФБРепортер)

Браћо и сестре и даме и господо, јер и тако се каже. Чудна је једна ствар – да главна опасност за останак Косова и Метохије у саставу државе Србије не долази из Приштине, Берлина, Брисела и Вашингтона, него долази из Београда.

Синоћ је Председник државе Србије, Томислав Николић, нама Србима честитао државни празник са следећом поруком – да институције државе Србије нису србске него су паралелне, а да ми нисмо србски народ, него смо србска заједница. Исто тако, Председник каже да ће те институције постати косовске што у преводу значи следеће:

–        да ће наша деца сутра да уче да је њихов национални јунак, не Милош Обилић, него Адем Јашари

–        да балкански ратови нису били ослободилачки ратови, него је то било ОВК ратовање

–        да наши болесници не могу да се лече овде у клиничко болничком центру, него за секундарно лечење морају да иду у Приштину а тежи случајеви треба да се лече у Тирани.

Председник државе Србије је положио заклетву на Устав државе Србије, и нико му не даје за право да тај устав гази и руши. Он то може да укине, али прво мора да промени Устав, па да тек онда укида институције србске државе.

Даме и господо, за пар дана, онај о коме читамо задњих дана у бројним новинама, нашег преговарачког тима Ивица Дачић, треба да води преговоре. Новине кажу да је он сарадник нарко картела, а ви сигурно знате какав је његов кредибилитет да води преговоре и колики је његов легитимитет.

Уосталом, он и сам каже да ће Приштини да да столицу у Уједињеним Нацијама. За утеху каже и ово – да то неће дати на почетку него на крају преговарачког процеса!

Наш народ за то каже – онај ко лаже, тај краде, а ко краде, тај издаје!

Браћо и сестре, политичко клатно у свету иде у нашу корист. Наши противници и крвници слабе, наши пријатељи јачају. И зато ја верујем, не дуже од десет година, застава Србије има да се вијори и у Приштини и у Пећи и у Ђаковици.

Али један једини и основни услов да се то деси је следећи: да у Београду буде србска а не европска власт и да у Београду буде национална, а не марионетска, да не кажем слуганска власт.

На крају, сви заједно да кренемо да кличемо оно што смо више пута говорили и рекли:

РУСИЈА – СРБИЈА – НЕ ТРЕБА НАМ УНИЈА!

РУСИЈА – СРБИЈА – НЕ ТРЕБА НАМ УНИЈА!

РУСИЈА – СРБИЈА – НЕ ТРЕБА НАМ УНИЈА!