Покушај атентата на Николића, Вучића и Дачића

dacic-vucic-nikolic-izdajnici-skupaБЕОГРАД – БИА има сазнања вође појединих криминалних кланова настоје да уз помоћ особа које имају приступ авиону Владе Републике Србије, изазову квар на авиону у иностранству приликом путовања председника, премијера или првог потпредседника Владе Републике Србије, саопштио је вечерас МУП.

Дирекција полиције обавестила је, на основу информације БИА, председника Владе и министра унутрашњих послова Ивицу Дачића да Агенција има сазнања да вође појединих криминалних кланова настоје да за интересе својих криминалних група, уз помоћ одређених особа које имају приступ авиону Владе Републике Србије, изазову квар на авиону у иностранству приликом путовања председника, премијера или првог потпредседника Владе Републике Србије, пише у саопштењу.

Квар би изазвао делимично оштећење и након полетања довео до пада авиона, при чему се накнадно не би могло установити да је у питању био намерно изазван квар, јер се авион у последње време у више наврата кварио, са чиме је јавност била упозната, наводи се у саопштењу.

Након консултације Дачића, који је данас у посети Даблину, и првог потпредседника Владе и министра одбране Аександра Вучића, одлучено је да се настави са међународним активностима.

У договору са члановима посаде авиона Владе Републике Србије, председник Владе Републике Србије одлучио је да се врати за Београд данас у 18.30 часова истим авионом са којим је делегација и допутовала у Даблин.

МУП је ово саопштење објавио под ознаком „хитно“.

ТАНЈУГ