Па зар рушитељи светске баштине да уђу у УНЕСКО! – Захтев „Косова“ за Унеско – пљување цивилизације!

 

crkva u podujevu

И сама помисао, а камоли захтев Косова за пријем у чланство УНЕСКО – а, ( Организација за образовање, науку и културу Уједињених Нација) је  директно, не само  понижење,  већ и пљување  ове организације од стране Приштине.

Косово нема апсолутно ниједан аргумент да буде чланица УНЕСКО –а. Албанци и Косово  поготово немају   никаквих  споменика културе вредних пажње на локалном и   регионалном а  камоли на глобалном нивоу.

Апсолутни је парадокс да Албанци и Косово траже учлањење у  ову организацију  кад се зна  да су управо  баш они на терену, Косову, најавећи рушитељи цивилизације, културе, историје, човечанства… уопште.

Управо сада док су српски споменици културе  на листи Светске баштине: Високи Дечани ( 2004 ), Пећка патријаршија, Богородица Љевишка и Грачаници ( 2006. године)  баш те споменике  Светске баштине  чува  Кфор и косовска полиција да их Албанци не сруше и запале !? А толико су пута јуришали  на њих са само једном намером да их униште! Богородицу Љевишку су ипак запалили у мартовском прогому Срба 2004. године !

Па зар рушитељи светске баштине да уђу у УНЕСКО!

У овом моменту чак 24 српске цркве и манастира као и споменик на Газиместану  чува 200 косовских  полицајаца!    Данас  још само манастир  Високи Дечани  чувају припадници италијанског Кфора. Од кога их  чувају ?  Од само једног непријатеља, Албанаца! Парадокс је да сада манастире Гориоч код Истока, Будисавце код Пећи,  Девич у Дреници…. чувају албански полицајци од самих Албанаца ?

И за време Првог и Другог светског рата  Високе Дечане, Пећку патријаршију, Грачаницу,  и окупатори, фашисти, су чували ове светиње од Албанаца ! За време  вековне турске  окупације  турци су имали посебну стајаћу војску  звану низами,  која је штитила  манастир Високи Дечани  од Албанаца !

Зар неко, Албанци и Косово, може ући у УНЕСКО који су од 1999. године до сада срушили и запалили 155 српских цркава и манастира  а  у потпуности су  са лица земље  затрли чак 12 српских цркава :  црква свете Тројице у Ђаковици, црква светог петра и Павла у Петровцима код Косовске Каменице, сеоска црква у Краљевици код Подујева,  црква свете Тројице у Великој Реци код Вучитрна, црква у центру Суве Реке, четири цркве у Горњем и Доњем Недодимљу код Урошевца . На  овим местима нема апсолутно ниједног детаља који би подсећао да су ту биле светиње!?

Албанци су 1999 гоине у Неродимљу посекли и бор цара Душана кога је он ту својом руком засадио 1336. године. Био је заштићен законом као Споменик природе !

Албанци су од 1999 до сада на српским гробљима на Косову и Метохији уништили више од 10.000 споменика!

Зар  је неокоме место, Косову, у УНЕСК0 – у, ко је уништитељ споменика једног народа, споменика цивилизације, културе, човечанства, демократије… ! Сигурно  није и никада.

Зоран Влашковић – Срби на окуп