Едита Тахири: Такозвана Влада донела одлуку о распуштању српске „Цивилне заштите“ на северу Косова и затварање свих канцеларија и складишта које је користла ова „илегална структура“

Edita-Tahiri

ПРИШТИНА – Такозвана Влада Косова донела је одлуку о распуштању Цивилне заштите која је деловала као паралелна безбедносна структура у општинама на северу Косова, објавио је данас приштински лист „Коха диторе”.

Том одлуком предвиђена је интеграција 435 припадника цивилне заштите, коју чине припадници српских безбедносних структура у косовске институције и преузимање на коришћење свих објеката које су користили.

Такозвана косовска министарка за дијалог са Београдом Едита Тахири изнела је усаглашене закључке Владе Косова о распуштању Цивилне заштите, за које је рекла да су у складу са споразумом о нормализацији односа Косова и Србије, преноси лист.

Тахиријева је рекла да су ти закључци договорени у марту после дуготрајних преговора у Бриселу.

„Ови закључци предвиђају затварање свих канцеларија и складишта које су користиле ове илегалне структуре и њихово предавање косовским институцијама. Ткзв. Влада Косова се овим споразумом обавезала да ће интегрисати 483 припадника Цивилне заштите”, рекла је Тахири.

(Танјуг)