Годишњица референдума – смемо ли га се одрећи и по коју цену? (видео)

Referendum_Kosovo14 и 15 фебруара 2012.године одржан  је референдум против увођења шиптарских, паралелних институција на северу Косова и Метохије. 99,97% становника северног КиМ заокружило је НЕ шиптарским, паралелним институцијама. На годишњицу референдума Срби са севера КиМ суочавају се са нечим што је против њихове воље исказане на поменутом референдуму. Наиме, Влада у Београду и нелегалне институције у Приштини и представници Брисела и Вашингтона пренебрегавају чињеницу да  су Срби свој став по питању шиптарских, нелегалних  институција већ исказали, па изналазе одређене лингвистичке моделе у које ће уклопити практичну интеграцију српских институција у ове напред поменуте. Западни пропагатори демократије најгрубље газе њене основне принципе, одбацујући 100% изражену референдумску вољу народа. Замка која се Србима на КиМ припрема веома је опасна и уводи у исписивање поглавља срамне историје. Ако се Срби чега боје то је проклетство предака и потомака, а овим противуставним, наказним моделима укидања српских институција на КиМ, замотаним у лингвистичке појмове аутономије у аутономији, ми Срби навлачимо проклетство на нас и нашу децу.

Тај исти народ са правом очекује да његови легитимни представници на северу КиМ одлучно стану у одбрану јасно изражене референдумске воље, да ни по коју цену не одступају од ње, ни пред окупаторима ни пред евроатлантском Владом у Београду, истрајавајући на барикадама са једним јединим циљем да и данас, сутра и довека живе у Србији, ако Бог да. Да не забораве од кога су изабрани, чије интересе треба да заступају и бране. Флоскула појединих политичких представника са севера да не желе да иду против своје државе, пада у воду када та иста држава (Влада) води јасну, издајничку и антисрпску политику. Показаће се у данима који следе коме је ближа лична част и власт од општенародног и државотворног интереса.

У тренуцима када Београд, Брисел, Вашингтон и нелегалне институције у Приштини газе референдумску вољу народу са севера, тај исти народ са трепетом ослушкује и посматра да ли ће и његови политички представници подлећи притисцима и учинити исто? Једина разлика, која даје наду да неће подлећи, јесте та што се овде ради и о њиховим домовима, народу у којем и сами живе, гробовима предака и животу потомака.

У наставку погледајте видео прилоге у вези прошлогодишњег референдума који су СРБИ НА ОКУП са великом пажњом испратили

Уредништво „СРБИ НА ОКУП“