Ђурић: „Компромисом до независног Косова“

djuricБЕОГРАД, 13. фебруара 2013. – Саветник председника Србије Марко Ђурић изјавио је у среду да Србија у дијалогу са Приштном има озбиљне преговарачке адуте, и да у наредну рунду дијалога улази са јасно дефинисаним циљем успостављања заједнице српских општина.

„Србија има све предуслове да у наредну рудну разговора удје јединствено, самопоуздано и са јасно дефинисаним циљем – успостављање заједнице општина која би Србима омогућила да уживају онаква степен права какав доликује грађанима Европе у 21. веку“, казао је Ђурић новнарима након састанка државног врха о наредној рунди дијалога Београда и Приштине.

Према његовим речима, на састанку државног врха у кабинету председника закључено је да је у дијалогу непоходан суштински напредак и да постоји простор за компромис.

„Важно нам је да друга страна увиди да будућност лежи у постизању компромиса, не може једна да добије све, а друга да изгуби све. , иначе разговора не би ни било. Приштина би наставила са својим инсистирањем да је независна држава и да ни очему не може да се преговора“, казао је Ђурић.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП