Пећка патријаршија саграђена 242 године пре открића Америке и 537 година пре америчке независности

kfor pecka patrijarsija

Тужна историја о Косову и Метохији и данашњим насилницима Американцима и Албанцима?

Истина Србија – Албанци и Американци!

Пећка патријаршија саграђена 242 године пре открића Америке и 537 година пре америчке независности – Цар Душан донео Закон,  по којем се судило по закону а не у страху од цара, 143 година пре открића Америке и 438 година пре америчке независности – У првом турском попису 1455. године само 46 арбанашких домаћинстава

 

            Поносна  је  историја српског Косова и Метохије, простора где је настала српска државност и духовност. И, с правом се  овај простор Србије  назива долином српских фресака и краљева и светом српском земљом.

А да је све то тако потврђују  чињенице на терену које говоре да је у средњем веку овде било 1.181 црква, 113 манастира и више од 5.000 звона, 48 испосница, осам спомен капела и костурница, 96 тврђава и старих градова, 14 двораца српске властеле и  534 стара српска гробља.

У марту 2012. године  Одсек за културу Европске Уније у Бриселу  уврстио је српске манастире на Косову и Метохији  међу пет најважнијих светих места на  Медитерану и српске светиње су проглашене за  за богомоље од највећег значаја, уз Јерусалим, Свету Гору, Меку и Ватикан.

Средњовековни манастири на Косову представљају УНЕСКО – в субјекат на листи Светске баштине. У њега су укључена четири средњовековна манастира Српске православне цркве : Високи Дечани 2004.г, Пећка патријаршија  2006.г, Богородица Љевишка 2006.г. и Грачаница  2006.г.

Колико је овај извор српства и Србије, Косово и Метохија,  био култивисан говори и однос овог простора  у односу на оне, Албанце,  који тада  овде нису живели и оне који тада, Америка , нису постојали!

Тако је седиште српских патријарха и  епископа Пећка патријаршија саграђена (1250.г.) чак 242 године пре открића Америке  1492.г. или 537 година пре америчке независности  1787.године!

Високи Дечани су саграђени (1333)  159 година пре открића Америке или  454 година пре америчке независности! Тако је и са осталим знаменитим српским манастирима Грачаница, Свети Арханђели код Призрена, Девич….

Када је  Цар Душан,  тадашњи цар  Срба, Бугара, Грка и Арбанаса  1349 . године донео , познат као Душанов законик, то је било  раавно 143 године пре открића  и  438. година пре америчке незавинсоти! Тај Закон је важио за цело царство и подједнако за све поданике а судије су биле дужне да суде  по закону а не у страху од цара.

Када су Турци 1455. године, 33 година пре открића Америке и 332 година пре стварања Америке, објавили први “Дефтер за  Вукову област“ – Попис области која се у целости поклапа са данашњим простором Косова и Метохије, овде је било 13.057 српских кућа, 75 влашких, 17 бугарских, једна грчка и само 46 арбанашких домаћинстава у 23 села. У укупном броју арбанашка домаћинства су  сачињавала  тек  0,26 % домаћинстава?

Тужна је и жалосна истина  да они који тада, у средњем веку, нису живели овде, Албанци, и они који нису постојали, Америка, данас  одлучују о Косову и Метохији на најнеправденији начин, путем силе, протеривањем Срба, рушењем и брисањем свега српског, кршењем баш свих права Срба и Србије   и на штету искључиво Срба и Србије чији је простор Косово и Метохија одувек био.

Зоран Влашковић – Срби на окуп