Кристијан Каш против фалсификовања историје на Косову

Извор: fbreporter.org, 3. јул 2015.
Превод са енглеског: Нада Љубић

kristijan1

Норвешки новинар и бивши официр НАТО нашао се на  мејлинг листи Соње Бисерко из Хелсиншког комитета, а како она има отворен списак адреса истакнутих пријатеља попут Дорис Пек и Џона Клинта Вилијамсона, Каш је одлучио да им пошаље следећи поздрав:

Драга Соња Бисерко,

Хвала за ово обавештење.Видим да у вашем email-адресару имате много утицајних људи, и из моје домовине Норвешке, који су веома заинтересовани за Балкан. Мој однос према Косову је посебан јер сам радио као представник за штампу КФОР-а  2000.године. Радио сам у међународном штабу у Приштини, али сам убрзо имао неугодно искуство неопходности да се суочим са сопственом наивношћу и погрешним уверењем да смо ми са Запада и из НАТО били потребни да бисмо балканске “варваре” научили нечему о демократији, слободи говора и људским правима.

Прешао сам дугачак пут од те 2000.године, и 24.марта 2011.године сам у вестима РТС упутио јавно извињење српском народу због тога што ми у НАТО нисмо успели да заштитимо неалбанске становнике Косова.

Као врло заинтересовани за косовску политику, и ви ћете приметити како је учестало помињање наводних 20.000 силовања на Косову, која се стављају на терет југословенским снагама безбедности ангажованим 1999.године. Али, пошто верујем да сте  добро обавештени, ви ћете знати да је организација Хјуман Рајтс воч (Human Rights Watch) документовала укупно 96 случајева силовања у току целе 1998. и   1999.године. У мом чланку Против надуваног броја силовања на Косову (Fighting inflated Kosovo rape figures), оспорио сам нетачне извештаје Гардијановог новинара Марка Трана (Mark Tran) и др Франсиса Трикса (Frances Trix), професора лингвистике и антропологије на Индијана универзитету.

На мојој веб страници, такође можете да видите да сам се супротставио норвешком истраживачу Јозефу Мартинсену (Josef Martinsen) због тога што је активно фалсификовао историју на Косову изношењем потпуно погрешних бројеве и података о томе ко је и како тамо изгубио живот. Упоредио сам Мартинсенове податке са другим списковима и одличном базом података Центра за хуманитарно право Наташе Кандић, па сам нажалост морао да  окарактеришем његов рад као једну активну лаж, јер он не жели да исправи своје податке, упркос мојим бројним упозорењима. О томе можете сазнати више из мог чланка Фантазије Јозефа Мартинсена о Косовском рату … раскринкане! (Kosovo war fantasies of Josef Martinsen… debunked!) Надам се да ће моја истраживања заинтересовати и Џона Клинта Вилијамсона (John Clint Williamson),  на пример, и друге.

Покушао сам да добијем праве одговоре од Кјела Магне Бондевика (Kjell Magne Bondevik), који је био норвешки премијер 1999. Питао сам Бондевика, рукоположеног лутеранског свештеника, зашто је ишао у рат против Југославије, али изгледа да је њему било лакше да прича о својим хришћанским вредностима него да их практикује. Прочитајте мој интервју са њим, а ако разумете норвешки, можете и да га  слушате.

Дакле, шта ћемо учинити да избегнемо ратове које воде  НАТО и друге снаге “демократије” под изговором R2P[1]? Како ћемо избећи западњачке ратне хушкаче који нас увлаче у рат, називајући га хуманитарном интервенцијом, када су њихови ратови у много већој мери ствар заштите њихових националних интереса него људских права?

Мој одговор је: укључимо се у политику. У овом тренутку, ја сам руководилац службе информисања Демократа Норвешке, националне конзервативне партије која следи поносну традицију Данске народне партије, Шведских демократа, британског УКИП, француског Националног фронта, аустријске Партије слободе и других. На нашој партијској конвенцији у фебруару следеће године, бићу кандидат за лидера Демократа, и ја сам сигуран да можемо да поновимо успехе других националних конзервативних партија у Европи. Мислим да имамо добре изгледе да остваримо велики резултат на норвешким парламентарним изборима 2017.

Успут, сви моји чланци су отворени за коментаре, без обзира на то да ли се слажете или не слажете са мном.

Искрено,

Кристиан Каш (Kristian Kahrs)

Кандидат за члана норвешког парламента на изборима 2017, директор за информације Демократа  Норвешке

zastave

Телефон у Норвешкој: +47 72 60 12 83
Мобилни телефон, норвешки: +47 93 00 25 22
Мобилни телефон, српски: +381 628 406 604
sorryserbia.com
facebook.com/kahrs (friends or follow)
facebook.com/sorrysserbia (like)
youtube.com/user/kkahrs

________________

[1] ОДГОВОРНОСТ ЗА ЗАШТИТУ (RESPONSIBILITY TO PROTECT  или „RtoP“ или „R2P„) нова је међународна безбедносна и норма у области људских права која решава проблем неуспеха међународне заједнице у спречавању и заустављању геноцида, ратних злочина, етничких чишћења и злочина против човечности.