Шок у центру Новог Сада: Људи „летују“ пред Скупштином града!

Отпуштени радници новосадске Информатике одржали су данас нови протест испред Скупштине града уочи данашње седнице, а због тога што и поред одлуке инспекције рада, која је наложила њихово враћање на посао, то није учињено.
Протест:  Новосађани

Протест: Новосађани „летују“ испред Скупштине града, Фото: Роберт Гетел

Они су у опреми за купање, маскама за роњење и пешкирима за плажу истакли да ће зато што немају посао морати да летују у Србији. Подсетили су и на то да премијер Aлександар Вучић није решио ситуацију у „Информатици“, као што је обећао пре више од месец дана.
Руководство „Информатике“ отпустило је ове године 19 радника, без претходне најаве, а отпуштени радници тврде да је до тога дошло јер су одбили да се учлане у Трећу Србију, која управља овим градским предузећем.

Протест:  Новосађани

Протест у центру Новог Сада , Фото: Роберт Гетел

Скупштина Града Новог Сада данас заседа 44. пут, а најважнија тачка дневног реда је ребаланс градског буџета за ову годину.

Протест:  Новосађани

Новосађани овако траже да их чују , Фото: Роберт Гетел

Како је раније најавио члан Градског већа за буџет и финансије Дејан Мандић, ребалансом ће бити део суфицита из претходних година од 4,2 милијарде динара. Према његовим речима, текући приходи смањени су 40 милиона динара због смањених референтних каматних стопа по којима Нови Сад пласира новац. Ребалансом ће бужет бити увећан с 19,961 милијарди динара на 23,219 милијарде, што је 16,32 одсто више. Одборници ће, осим осталог, разматрати измене Одлуке о уређењу Града, затим измене пословања новосадских предузећа и установа, као и предлоге за туристичку презентацију и промоцију града, кроз манифестације и догађаје.

24сата.рс