Мајкл Девенпорт: Важно је да овогодишња Парада поноса протекне мирно и безбедно

?????????????????????????????????????????????????????????

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић и шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт разговарали су данас о важности независних институција, али и, како је саопштено, о значају мирног и безбедног одржавања овогодишње Параде поноса.

На састанку који је уприличен на позив шефа Делегације ЕУ у Србији, Јанковић се захвалила на досадашњој помоћи и подршци ЕУ институцији Повереника, док је Девенпорт изразио задовољство што се све више снажних жена налази на важним позицијама у Србији.

У саопштењу Кабинета поверенице, наводи се да је Девенпорт истакао велику улогу и значај независних институција, а посебно Повереника за заштиту равноправности, за све градјане и Србије у процесу евроинтеграција.

 

Јанковић и Девенпорт разговарали су о стратешким циљевима и приоритетима рада Повереника у наредном периоду и будућим правцима сарадње, а посебно о активностима из Акционог плана за Поглавље 23 у преговорима са ЕУ.

Девенпорт је, како је саопштено, изразио задовољство што су питања ЛГБТ права и права миграната високо на агенди Повереника за заштиту равноправности.

(Агенције)