ПУТИН: Украјинска армија мора одмах престати да гађа градове и насеља Донбаса

РУСКИ ЛИДЕР О УКРАЈИНИ ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВАРАО СА АНГЕЛОМ МЕРКЕЛ И ФРАНСООМ ОЛАНДОМ

Владимир Путин

ПРЕДСЕДНИК Русије је у телефонском разговору са канцеларом Немачке Ангелом Меркел и председником Француске Франсоом Оландом нагласио да украјинске снаге треба хитно да престану да гађају насељена места у Донбасу.

„С руске стране је наглашена неопходност хитног прекида гађања насељених места у Донбасу од стране украјинских снага, интензивирања политичког решавања кризе, решавања питања уставне реформе, као и социјално-економске обнове југоисточних области“ – саопштила је прес-служба Кремља.

Раније је Министарство одбране самопроглашене Доњецке Народне републике саопштило да су јуче забележена 74 случаја кршења примирја од стране украјинских снага и да је рањено петоро људи.

„Интензитет напада украјинске стране јуче износила је 74 случајева кршења примирја. Од тога 45 у ноћно време“ – навело је министарство.

У Министарству одбране ДНР су прецизирали да су Украјинци пуцали из тенкова, бацача граната и стрељачког оружја. Под ватром Оружаних снага Уркајине били су градови Доњецк (Петровска, Кијевска и Кујбишевска општина, рудник „Октјабрскаја“, територија аеродрома) и Горловка.

Портпарол Министарства одбране ДНР Едуард Басурин је саопштио да су у тим нападима рањена три устаника и две жене.

Факти