Руски патријарх: Добро је да нисмо победили, не треба нам брадата жена

Patrijarh-Kiril

Патријарх московски и целе Русије Кирил критиковао је трендове на такмичењу за песму Евровизије и заложио се за промоцију руских такмичења, указавши да Русија „има много тога из своје националне културе да представи свету“.

Патријарх Кирил је рекао да је добро што руска такмичарка на овогодишњој песми Евровизије Полина Гагарина није победила, јер би онда Русија следеће године „морала да угости брадате певачице које намећу вредности стране нашој култури“.

Домаћин без бодова

Aустрија ће ући у историју Песме Евровизије, пошто је четврти пут остала без бодова. Такође, Aустрија је прва земља домаћин која је остала без иједног бода за свог представника.

Aустрији је организацију овогодишњег такмичења донела Кончита Вурст, трансвестит са брадом, која је победила на прошлогодишњем 59. Евросонг такмичењу у Копенхагену.

– Треба подржавати успаванке, патриотрске и духовне песме. Треба да организујемо наше такмичење, да промовишемо нашу културу, између осталог тако што ћемо је приказати свету – рекао је патријарх током посете Уљановску.

Он се састао са члановима Православне иницијативе који се залажу за организовање музичких фестивала у Русији.

Русија је на 60. такмичењу за Песму Евровизије заузела друго место, иза Шведске.

БЛИЦ