Њуз.нет: Премијер Александар Вучић рехабилитовао Александра Вучића из деведесетих

БЕОГРАД, 21. мај 2015, (Њуз) – Премијер Србије Александар Вучић рехабилитовао је данас у Београду себе из деведесетих година и одузео свима грађанска права да се сећају његових изјава од пре двадесет година. На ту одлуку, сходно Закону о саморехабилитацији, не постоји право жалбе, тако да је она коначна.

Вучић је усвојио сопствени захтев за рехабилитацију и поништио осуду коју је јавност имала према његовој изјави о „одмазди од сто муслимана за једног Србина.“

Премијер је изјавио да је сећање једног дела јавности проглашено ништавним, као и да су ништавне све његове изјаве, дела, па и мисли из тих година, укључујући и оне које се односе на новинаре, политичке противнике, и народе других вероисповести, преносе домаћи медији.

– Александар Вучић из деведесетих сматра се морално неосуђиваним, рекао је Вучић, после чега је добио буран аплауз и поздраве колега из своје странке.

Вучић је утврдио да су изјаве које је тада давао истргнуте из контекста „из политичких и идеолошких разлога“.

Образлажући одлуку о укидању мишљења о Вучићу из деведесетих, Вучић је рекао да је он као премијер одлучивао искључиво о томе да ли је он као члан радикала имао фер и правичан третман у јавности, а не о чињеници да ли је он те изјаве стварно давао или не.

Вучић је истакао да је задовољан сопственом одлуком да се рехабилитује, напомињући да је једино таква одлука и могла да буде донета, с обзиром на то да је лично доставио све чињенице и доказе.

Такође, додао је Вучић, ова одлука не значи рехабилитацију Радикалног покрета, јер је то, како је објаснио, „с обзиром да нису прешли цензус,“ непотребно.

Виктор Марковић,Милош Бабић – Њуз.нет