„НАТО и САД вратили смрт у Европу“

nato hibridni rat

Смрт се вратила у Европу, јер су земље НАТО-а, уз помоћ САД подржале нацисте у Кијеву, рекао је лидер Доњег дома руског парламента Сергеј Наришкин.

„Живот показује да бројне лекције из историје, или нису научили, или су их заборавли. Трагични догађаји у Југославији, Ираку, Либији и Сирији то доказују, као и два светска рата, која су имала много заједничког“, рекао је Наришкин за време посете Сеулу.

Оба глобална сукоба су изазвана екстремним амбицијама неких политичара, идејама националне изузетности и склоношћу да се проблеми решавају силом, казао је он.

Наришкин је додао да је важну улогу одиграло слабо познавање историје, националних квалитета, психологије, традиције и вредности других народа, као и неспремност да ће уђе у дијалог.

„Зар не мислите да би исте ствари могли да видимо кад анализирамо разлоге за сукобе у различитим деловима света?. Погледајте како са манијачком упорношћу лидери појединих земаља истичу изузетност своје нације, кад говоре о значајој улози коју игра њихова нација у свету. Погледајте како су упорни у решавању многих пробелма силом“, казао је Наришкин.

Наришкин је у отвореном уводнику „Росијсакаје газете“ написао да је грађански рат у Украјини вештачки изазван и прошириван споља, у складу са великим планом, који су направиле САД.

Он је додао да САД настоје да замене Русију на њеном традицоналном геополитичком, трговинском и економском простору, како би европски континент ставиле у сферу свог свеобухватног утицаја.

(Б92)