Уместо Скопљу Вучић пружа подршку Тирани(ји) и великој Албанији

SRBIJA RAMA VUCIC INCIDENT

Одлазак српских гардиста и председника државе у Москву на обележавање 70 година победе над нацизмом разбеснела је бројне функционере САД и ЕУ. Слике насмејаних српских гардиста који на путу за Русију показују три прста, а затим на Дану победе марширају заједно са својом руском браћом Црвеним тргом из угла вашингтонских јастребова и бриселских комесара представљају посебну провокацију. Као одговор на овај Лет победе, Запад је организовао пут највећем великоалбанцу на Балкану најпре у Тирану а затим и у Вашингтон.

У тренутку када шиптарски терористи под контролом Сједињених држава покушавају да баце Македонију на колена, Александар Вучић уместо Скопљу, пружа подршку Тирани и Вашингтону. На овај начин он поручује Западу да ће активно учествовати у стратегији држања узаврелог Балкана под америчком контролом. Вучић у Тирани 27. маја треба да се сретне са премијером Едијем Рамом. Циљ његове посете како сам тврди је унапређење односа у региону и подршка миру и стабилности „да нам се не би догодило оно што се десило у Куманову.“[i] Међутим управо нас пример Македоније учи да попуштање пред уценама Запада не доприноси решавању проблема већ напротив води у катастрофу. Скопље је признало независност КиМ мислећи да ће тиме умилостивити Вашингтон и сачувати своју територију али убрзо се нашло на још жешћем удару америчког пројекта велике Албаније.

Рама ће пре Вучића примити лидере шиптарских партија из Македоније који изазивају хаос у тој држави. Циљ састанка је постизање потпуног јединства и боља координација Шиптара јер им и поред масакра у Куманову није пошло за руком да оборе владу Николе Груевског. Подсетимо се да је Сергеј Лавров приликом недавне постете Београду оптужио Запад да изазива крвопролиће у Македонији и да кажњава Скопље због пријатељства са Москвом.[ii] Руско министарство спољних послова је такође упозорило да информација о хапшењу црногорског држављанина који је пружао подршку косовско-албанским ектремистима у Македонији јесте убедљив доказ планова који су покренути споља за дестабилизацију унутарполитичке ситуације у тој земљи.[iii] На великом народном митингу одржаном у понедељак у центру Скопља премијер Никола Груевски је пред 90.000 грађана упозорио да је Македонија на удару страних сила и њихових обавештајних служби.[iv] Наравно иако то није изричито рекао Груевски овде мисли на Сједињене државе. Председник Македоније Ђорге Иванов је раније после састанка Националног савета за безбеност изјавио да су представници ЕУ и НАТО-а били обавештени о постојању терористичке групе која је ликвидирана у Куманову, али да то није дало пуно резултата.[v] Дакле иако су знали да терористи планирају нападе у Куманову Вашингтон и Брисел нису ништа предузели да би то спречили. Са друге стране САД, ЕУ, НАТО и Шиптари су оптужили македонског премијера да сноси одговорност за насиље, па чак и да је изазвао крвопролиће. Шеф албанске дипломатије Дитмир Бушати затажио је међународну истрагу догађаја у Куманову. Уколико се подсетимо обрачуна са терористима у Македонији 2001. године приметићемо да су и тада марионете Вашингтона покушале да пребаце одговорност на Скопље. На сличан начин су поступили и сарадници САД у Србији прошле године пошто је Осли Рама брат Еди Раме усред Београда управљао дроном који је вукао заставу велике Албаније. Међутим за Србију је најпогубније што Александар Вучић пружа пуну подршку пројекту велике Албаније и штити шиптарске терористе.

Као што је познато у оружаном сукобу полиције и терориста који су почели баш 9. маја у Куманову, и трајали 30 сати, погинуло је осам припадника безбедносних снага и 10 припадника терористичке групе. Македонски председник је прекинуо посету Москви због ових догађаја, а вашингтонски јастребови нису случајно изабрали овај датум као почетак терористичке операције. Како су изјавили македонски званичници, највише терориста је у Македонију убачено с окупираног Косова и Метохије. Међу ухапшеним вођама терористичке групе су и бивши телохранитељи шиптарских политичара са КиМ и из Македоније, јавили су македонски медији. Македонска полиција је неколико дана пре окршаја са шиптарским терористима учестало патролирала по околини Куманова, посебно око Липкова, али није било извештаја о сукобима.[vi] Овај податак негира оптужбе пласиране са Запада према којима Скопље није учинило ништа да би спречило насиље. У селу Танушевци, недалеко од Куманова, одиграо се сукоб полиције и терориста још 2001. године када је четири хиљаде до зуба наоружаних терориста са окупираног КиМ упало у Македонију и заузело седам српских села. Циљ терористичких напада од пре 14 година, као и оних недавних био је стварање велике Албаније. То потврђује и терориста Сулејман Османи који се борио у Куманову, а потом је побегао полицији. Он је изјавио да је циљ његове групе био стварање велике Албаније и да је било предвиђено да у случају неуспеха добију помоћ и извуку се преко Оебса. „Мислили смо да ће да нас преузме Оебс, а не полиција. Да смо знали, не бисмо се предали, већ бисмо се борили док сви не изгинемо“, рекао је Османи.[vii] Из ове изјаве примећујемо да је цела терористичка операција унапред договорена са Западом и да је Оебс иамо улогу заштитника терориста као и 1999. године на КиМ. Терориста Сулејман Османи је припадник једног од највећих нарко кланова у Европи чија се логистичка база налази у Великом Трновцу. Та чињеница му је и помогла да „побегне“ полицији. Подсетимо се да је Александар Вучић забранио српском МУП-у да током акција сузбијања трговине наркотицима прилази Великом Трновцу.[viii] На тај начин Вучић је заштитио један од најпрофитабилнијих центара шиптарских терориста одакле они финансирају своје операције на Балкану.

Претпоставља се да је Мирсад Ндрецај, познатији као „Командант НАТО“ ликвидирао мучки с леђа тројицу македонских полицајаца – Бобана Ивановића, Исмедина Османија и Горана Илијевског. Ндрецај је блиски сарадник Рамуша Харадинаја који је и организовао терористичке нападе у Куманову за потребе ЦИА. Како су пренели британски медији Харадинај је био кључни агент САД и НАТО у Јужној српској покрајини током агресије на СРЈ, док је америчка обавештајна служба на КиМ уништавала доказе о његовим злочинима. Харадинај је организовао и масакр у кафићу „Панда“ у Пећи 14. децембар 1998. године када су терористи убили шесторицу српских дечака. Међутим Александар Вучић покушава да опере његову биографију, фалсификовањем података о наводној умешаности ЈСО у овај злочин.[ix] Као што видимо Вучић обавља прљав посао за америчку обавештајну службу која показује јасну намеру да и даље користи услуге Рамуша Харадинаја на Балкану.

Албански премијер Еди Рама је до гуше умешан у злочин у Куманову. Рама уопште не крије своје опредељење за стварање велике Албаније. Он је поновио у интервјуу ТВ „Скај њуз Арабија“ да ће се Албанија и КиМ ујединити. Идентичну изјаву Рама је дао и приликом боравка у Улцињу у заједничком интервјуу са терористом Хашимом Тачијем за „ТВ Кљан.“ Александар Вучић одласком у Тирану на ноге Едија Раме још једном пружа подршку великоалбанској политици. То од њега и траже прекоокеански господари. На овај начин лидер напредњака држи кључну земљу Балкана паралисаном и немоћном и омогућава реализацију најцрњих америчких пројеката на Полуострву. Вучићев пут неминовно води сарадњи са најгорим терористима, наркодилерима и злочинцима. Међутим он је неприродан, изопачен и стран српском бићу због чега ће пре или касније доживети слом.

Борис Алексић – ФСК
_______________________________

[i] http://www.blic.rs/Vesti/Politika/558623/Vucic-o-poseti-Tirani-Vazno-da-se-ulaze-u-mir-i-stabilnost-regiona

[ii] http://rs.sputniknews.com/politika/20150515/1926802.html

[iii] http://rs.sputniknews.com/politika/20150516/1957242.html

[iv] http://rs.sputniknews.com/evropa/20150518/2004971.html

[v] http://rs.sputniknews.com/evropa/20150510/1834232.html#ixzz3aX2tKhSn

[vi]http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD/1913925/%D0%9F%D0%B5%D1%82+%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86a%D1%98%D0%B0%D1%86%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D1%83%D0%BB%D0%BE+%D1%83+%D1%81%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D1%81%D0%B0+%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B0+%D1%83+%D0%9A%D1%83%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%83%2C+30+%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B5%D1%92%D0%B5%D0%BD%D0%BE.+%D0%98%D0%BC%D0%B0+%D0%BC%D1%80%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%85+%D0%B8+%D0%BC%D0%B5%D1%92%D1%83+%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BC%D0%B0.html

[vii] http://rs.sputniknews.com/politika/20150515/1924562.html#ixzz3aX1Vu400

[viii] http://srb.fondsk.ru/news/2013/12/07/grom-niie-udario-u-veliki-trnovac.-baika-o-borbi-protiv-kriminala.html

[ix] http://srb.fondsk.ru/news/2014/01/21/monstruozna-ie-tvrdna-da-bilo-ko-osim-terorista-ovk-stoii-iza-zlochina-u-pehi.html