Вељко Одаловић: Србија и Албанија могу бити стожер стабилности на овом простору

????????????????????????????????????

Генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић изјавио је јутрос да је важно да се Србија и Албанија првенствено посвете ономе што се догодило у Куманову и да две државе могу бити стожер стабилности на овом простору.

 

Коментаришући вест да је председник владе Србије Александар Вучић разговарао телефоном са албанским премијером Едијем Рамом о предстојећој посети Тирани, Одаловић је подсетио да је још приликом посете Раме Србији начелно већ договорена узвратна посета, да премијер Вучић посети Албанију.

Одаловић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, рекао да посета долази у деликатном тренутку и да је важно да се Србија и Албанија првенствено позабаве дешавањима у Куманову.

Деловање појединих изолованих екстремних терористичких група у крхком подручју потенцијално се прелива и на територију Србије и може угрозити стабилност на Балкану, упозорио је Одаловић.

Зато је важно да два премијера о овоме разговарају и усагласе одређене ставове и политику и пошаљу поруке, додао је Одаловић.

(Блиц)