Ко су и одакле су албански терористи који су извели задње нападе у Македонији!

teroristi kumanovo

Званично АНА (ОНА)  и  ОВК терористичке организације!

Амерички председник Џорџ Буш је 2001. године “ОВК“,  а шеф УНМИК- а на КиМ Михаил Штајнер  је 2003 године АНУ  (ОНА)    прогласили терористичким организацијама. – За многе терористичке акције на југу Србије, КиМ и Македонији , убиства, подметање експлозија  преузели одговорност

          Јавно признање албанских терориста из такозване Ослободилачке националне армије (ОНА)  да стоје    иза последњих напда на македонску полицију у Куманову и караули Гошниоце 21. априла само је доказ колико је овај део Балкана нестабилан и да се јасно види ко толико година на овом простору изазива оружане терористичке инциденте. Убијених осам македонских полицајаца и 37 рањених од стране терористичке АНА у Куманову и злостављање и шамарање македонских полицајаца 21. априла на караули Гошнице , СО Липково, само је доказ о томе колико је ова наоружана дружина злочиначка .

Сценарио првог јавног појављивања  на ТВ медијима терористичка организација ОНА ( Ослободилачка  Национална Армија) или АНА ( Албанска национална Армија), преузела је од терориста Ал Каиде још  2. октобра 2007. године када је Радио Телевизија Косова из Приштине  објавила репортажу о 11 чланова ове терористичке организације који  патролирају код Мердара, на путу Приштина – Подујево. Био је то тада, али и данас је после толико терориста са Косова који су ушли у Македонију, велики шамар Кфору, УНМИК- полицији и косовској полицији који редовно констатују да се наводно  безбедност на Косову побољшава !?

Терор и убијање

О каквој се паравојној, терористичкој организацији ради  најбоље сведочи то  што је такозвану  Албанску националну армију, шеф УНМИК- а на Косову и Метохији Михал Штајнер 17. априла 2003. године  прогласио терористичком организацијом након њиховог јавног признања  да су минирали железнички мост  код Лозишта,  код места скретања за Бањску, СО Звечан, на прузи  Косовска Митровица  –  Рашка 12. априла 2003. године. У минирању надвоњака  тада су погинула, због нестручног руковања експлозивом, и два Албанца из редовног састава тадашњег Косовског заштитног корпуса.

Штајнер их је експресно прогласио терористичком организацијом а само неколико дана касније и Америка је АНА ставили на листу озлоглашених  терористичких организација .

Формирање албанске терористичке организације  АНА се везује за 1966. годину када је у Њујорку основано прво њено језгро. У јавности за њу се први пут чуло тек половином 2001. године у Македонији после потписивања примирја између побуњених Албанаца у овој земљи  и Скопља. Тада се, наводно, од Ослободилачке  армије Албанаца, у Македонији одвојила једна група која ни по коју цену није хтела да се разоружа и себе је прогласила АНА.

-Предпоставља се да АНА данас има  од 700 до 800 наоружаних припадника и то највише у источним деловима Косова и Метохије: Косовској Каменици, Подујеву , Гњилану, југу Србије, подно Шар планине али и другим местима. Основни циљ АНА је стварање етнички чисте албанске државе са западном Македонојом, југом Србије и деловима Црне Горе у тој Албанији – каже шеф катедре за безбедност на београдској Академији за дипломатију и безбедност  проф. др Радосав Гаћиновић.

Терористичка организација АНА  усталила је своје постојање као војну формацију па за јавност имају и  “службеног“ портпарола Гафура Адиљија. По унутрашњој структури АНА има главни штаб чији је комадант генерал пуковник Виган Градица. Чланови АНА на Косову су у дивизији која се зове “Адем Јашари“, она дивизија у Црној Гори има назив “Улцињ“, у Македонији се зове “Скендербег“ а у Грчкој “Цамрија“.

Много злочина

Подужи је историјат и злочиначки  биланс терористичких напада АНА у Македонији, на југу Србије и на Косову. АНА је преузела одговорност за дизање у ваздух мотела и манастира у Македонији 2001. године, затим напад на ковој македонске војске у другој половини 2001. године,  када је погинуло осам војника. Исте године, 3. августа у селу Муховац, СО Бујановац, убили су из снајпера  Драгана Баћировића (29) и Миодрага Младеновића (32) а ранили још двојицу полицајаца.

Преузели су одговорност и за прво минирање надвожњака Лозиште, СО Звечан на северу Косова, 22. марта 2002. године а затим и за гранатирање српске војне базе  у Добросину на југу Србије  9. августа 2003. године. Исте године, 12. августа преузели су одговорност и за напад колоне  српских војника између Подујева  и Куршумлије.

На другој страни Америка је, председник Џорџ Буш, званично председничким указом и прокламацијом  бр. 452  и Указом број 13219   2001. године    “ОВК“ ставио на   “црну листу“   терористичких  организација  због пружања помоћи тероризму и терористичким организацијама.  На “црној листи“ терористичких организација у Америци је и ОВПБМ, такозвана Ослободилачка војска Прешева , Бујановца и Медвеђе.

На црној листи непожељних у Америци су  званично, бивши терористи, Даут Харадинај, Сами Љуштаку, Рамиз Ладровци, Шефћет Муслију, Али Ахмети и Џавит Хасани. Некима од њих се суди на Косову за ратне злочине, но, они су углавном на слободи и без наде да ће доживети казне.

Зоран Влашковић – Срби на окуп