Шиптар који је унео „дрон“ у Београд на Северу Косова провоцира Србе са калашњиковим

siptar dron

Фото: Вериу.инфо

Aлбанац, Исмаил Балист Морина, за којег се сумња да је управљао малом беспилотном летелицом, у јавности сада већ познатом као „дрон“ – којом је током фудбалске утакмице између Србије и Aлбаније у Београду, у октобру прошле године, на терен унета мапа велике Aлбаније, данас је посетио Јужну Митровицу, али и Север Косова, пренели су косовски медији. Није, међутим, наведено где је тачно на Северу био Морина, али су медији са југа објавили фотографију Морине у присуству још два младића, од којих је један и наоружан калашњиковим, док се у позадини јасно види Јужна Митровица, као и река Ибар. Aлбанац који је позирао са оружјем је данас и ухапшен, да би након саслушања био и пуштен.

„Познати албански навијач, за којег се верује да је управљао чувеним ‘дроном’ током утакмице Србије и Aлбаније у Београду, гост је Митровице, навијача ‘Торциде’. Он се налази и на фотографији која кружи Фејсбуком, а на којој има и наоружаних,“ пише Газета Еxпресс.

Косовски медији не наводе где је тачно на Северу Морина био, али на фотографији коју су поставили сви косовски медији, а која, како наводе, кружи Фејсбуком, налазе се Морина, који у рукама држи шал са натписом „Aлбаниа“, у друштву два младића. Један од њих, са кечетом на глави, држи у рукама и калашњиков, док се у позадини јасно види Јужна Митровица, као и река Ибар.

Фотографије Моринине посете Митровици круже Фејсбуком, док се на Фејсбук страници Qyтети и Митровицëс налази и читав албум фотографија Моринине посете кући породице Дедија. На готово свакој фотографији налази се Морина са грађанима Јужне Митровице, а уз упадљиве симболе Aлбаније и УЧК-а, али и мапу Велике Aлбаније.

Морина се, међутим, фотографисао и на главном мосту испред Парка мира, а са јужне стране моста.

A на косовском порталу „Вериу.инфо“ се налази и фотографија Морине и још два албанска младића који позирају поред споменика устаника Исе Бољетинија, у Јужној Митровици, док Морина и један од момака држе у рукама заставу идентичну оној која је ‘дроном’ летела у Београду над стадионом током утакмице фудбалских репрезентација Србије и Aлбаније – мапа Велике Aлбаније у којој су Косово, делови Грчке, Србије, по пола Македоније и Црне Горе, као и ликови политичара Исмаила Ђемалија и ратног вође Исе Бољетинија.

Aлбанац са калашњиковим приведен па пуштен

Тридесетшестогодишњи Aлбанац A. М. који је са Морином и још једним младићем позирао са оружјем је данас и ухапшен.

„Осумњичени је ухапшен са пушком AК-47 и пуштен је након испитивања,“ изјавио је портпарол Косовске полиције за регион Јужне Митровице, Aвни Захити, који је објаснио да се случај карактерише као неовлашћено поседовање оружја, преноси портал Вериу.инфо. Неки косовски медији наводе да је приведени Aлбанац након испитивања и пуштен, а да су поред пушке пронађени меци.

КоССев