Провокација атеиста Србије одложена услед реакције Образа!!!

Sv SavaУдружење атеиста Србије одложило скарадну трибину-провокацију после појављивања образових плаката на улицама Србије.

Након што су Атеисти Србије најавили трибину “Растко Немањић – просветитељ Од мита до стварности?” плакатом на којем се лик Светог Саве налази на геј застави дугиних боја уследила је оштра реакција како на српском интернету тако и ван њега.

Недуго после најављене трибине забрањени патриотски покрет Образ је плакатима позвао српски народ да „брани образ светитеља Саве“.

Потом је уследила кукавичка реакција атеиста Србије отказивањем саме трибине на којој је требао говорити Мирко Ђорђевић тзв. верски аналитичар.

Обавештење – “Растко Немањић – просветитељ?”
Постед он 03.02.2013. бy УО Атеисти Србије
Обавештавамо све заинтересоване да је трибина “Растко Немањић – просветитељ? Историја једног мита” одложена за пролеће услед непредвиђених околности.

Намеравали смо да овој теми, као и свим осталим темама, приступимо објективно, критички и аргументовано, али смо проценили да за то нема услова због упадљиве намере једног дела јавности да трибину искористи у непримерене сврхе и наметне другу, за друштво у целини споредну тему.

Будући да смисао трибине није сензационалистичко скретање пажње на приземна питања својствена домаћој естради и жутој штампи, одлучили смо да на овај начин ускратимо сваку прилику за даље злоупотребе.

Извињавамо се свим учесницима, гостима и целокупној јавности због одлагања трибине. Истовремено, уверавамо добронамерне да ће се трибина на ову тему сигурно одржати у најскорије време, чим се смире непотребно узбуркане страсти које ометају рационалан и смирен увид у значајне моменте наше прошлости и садашњости.

http://ateisti.com

 Видовдан.орг