Што се више додворавају западу, запад их све више понижава – Расписана потерница за бившим генералом, сада послаником СНС-а Момиром Стојановићем

Посланик СНС-а Момир Стојановић изјавио је данас да је чуо да је за њим расписана „црвена“ Интерполова потерница али и да се нада реакцији државе Србије.

„Надам се да имам државу која ће о томе да одлучи јер расписати овакву потерницу за циљ има заплашивање Срба да се врате на КиМ и да се њихова имовина разграби“, рекао је Стојановић, који је председник скупштинског Одбора за одбрану и безбедност.

Стојановић је појаснио да расписивање потернице има везе са одлуком УН да се формира суд за злочине ОВК на КиМ и да је Основни суд у Ђаковици, где је иначе рођен, покренуо кривичну пријаву против 17 Срба међу којима је и његово име.

Уверен је, каже, да ће бити још таквих оптужница по градовима на Косову а све, како каже, са циљем да се ублаже ефекти формирањи тог суда.

Он је оценио непримереним да Општински суд расиписује „црвену“ потерницу, уз напомену да је поносан на све што је радио и да нема намеру да се ставља у позицију да се брани.

Стојановић је објаснио да је од 1993. до 1996. био заменик начелника безбедности Приштинског корпуса а до 1999. и њен начелник.

Интерпол је расписао потерницу за Стојановићем због, како се тврди, почињених злочина над цивилним становништвом.

(Танјуг)