Деки, србски добровољац из Новорусије – Браћо, не дозволите да вас заваде!

dejan beric

Пише: Наталија Пичурина
СРБски ФБРепортер, 24.2.2015

Јутро празничног дана у Доњецкој Народној Републици протекло је релативно мирно. До мира је још далеко, али план који одређује поступак и рокове уклањања тешке артиљерије Украјине и ДНР са линије додира, је већ усаглашен и потписан. Да ли ће он бити поштован зависи само од кијевске власти. Што се нас тиче, ми чекамо 24. фебруар када ће почети уклањање артиљеријске технике.

praznikИ користећи драгоцене тренутке крхког мира, са огромном радошћу желимо драгим пријатељима срећан почетак Великог Поста који представља време за дубоки духовни рад, покајање и очишћење.

23. фебруар у Србији није «црвено слово». Али за редакцију ФБрепортера је веома важно да нашим «доњецким Србима» честита руски празник – Дан Бранилаца Отаџбине, и упути им речи које се упућују борцима: «Нека вам Бог да снаге, здравља и ратне среће!»

Разговарамо са Дејаном Берићем о скоро цивилним стварима – о хуманитарној помоћи коју су данас у многострадалну Горловку довезли фудбалски навијачи Москве у којој су топле ствари, лекови, инвалидска колица и опрема за пекаре. У Горловки ће бити хлеба…

Затим, о празничним концертима Јосифа Кобзона, на којима је овај великии син Новорусије рекао да је: «Немогуће натерати Донбас да клекне на колена»,  о митингу у центру престонице, где су поред с донаца-ополченаца стајали француски добровољци који са чашћу бране право на слободу младе републике.

Много је новости, не може се све ни набројати.

Али, Дејан је Дејан… Он је прави Србин кога срце боли за његову Домовину… Деки ми је испричао тешке речи о Србији, и ја их преносим онако како је рекао, без измена…  Он на то има право.

За разлику од «кабинетских» политичара и «интернет» бораца, Дејан је својим делима заслужио да се његова реч чује. И то зато што то о чему он говори  није само српски проблем. Мени, као руском човеку, је тешко да гледам како београдска власт руши оно што је вековима градио српски народ, оно што нам је неприкосновено и Свето – наше велико заједништво. Наравно, могуће је ићи и тим путем… Само, тај пут не води никуда. Као што рече једна мудра жена: «Зашто нам је потребан пут, ако он не води ка Храму?»

____________

Deki

Почећу, као и ови наши неандерталци на власти, да сам постављам питања и дајем одговоре. Овог пута ја се обраћам вама, као порталу који је веома читан јер је увек извештавао искрено без измишљања, са молбом да пренесете моје виђење ситуације у Србији.

Наиме, као што знате, лежао сам у болници неко време и од досаде пратио све наше, српске, новине. На жалост приметио сам нешто узнемирујуће. Онда сам чепркао по вестима у архивама и дошао до једног закључка (ово је моје мишљење које желим да га поделим са вама и веома бих волео да је погрешно).

Читајући све то, сам се наметнуо закључак да на ову нашу назови српску власт нико не треба да врши притисак, као што причају, већ да они својевољно уништавају Србију. То је проблем Срба али и Србије. Међутим Срби ћуте а ћутање само доноси невоље.

Приметио сам да је почео напад на НИС, како га треба одузети Русима и слично. То само неко ко нема ни мрвицу здравог разума може да изјави, јер оно што је продато је продато и треба гледати да се затим од партнера извуче што боље кад поставе предузеће на ноге.

Али, кад сам даље читао шта се писало у вези тога, ја то нисам схватио само као пуко лупетање наших политичара. Кад се повеже низ вести и изјава политичара у смислу ширења верских мржњи кроз измишљене нападе – долази се до следећег закључка:

У скорије време ће да се организују протести запослених из НИС-а, и то ће уз добар сценарио да се претвори у нешто типа Мајдана у Кијеву, који се још није завршио него се сад води братоубилачки рат за интересе Америке и НАТО-а. На исти начин ће покушати да унесу раздор у српски народ.

Ми у Војводини смо увек живели мирно, женили се и удавали не гледајући на нације већ на то ко је добар човек.
Не дозволите да вас заваде. Кад се организују, изађите на улицу направите контра-митинг и поломите стоку која хоће да створи нови рат у Србији, у нашој Војводини. Запаљиве изјаве политичара треба да вас натерају да узмете го*њиву мотку у руке па у Скупштину а не да дигнете руку један на другог.

Зашто мислим да је овај идиотски план дошао пред реализацију?

Нешто је требало да покрене и изнервира како Србе и тако и Русе. Овде се спрдају по телевизијским емисијама о томе како је Вучић за саветника узео највећег непријатеља Србије после другог светског рата. Ратни злочинац Тони Блер је саветник Премијера земље у којој је исти тај Тони Блер осуђен на затворску казну због убијања цивила. То није било случајно.

Не могу да натерају српски народ да мрзи руски народ и прибегавају старом провереном рецепту. Завади па владај. Ако је ова моја мала анализа стања у Србији последњих месеци тачна, онда браћо Срби, Мађари, Русини, Румуни… и сви који живите у Војводини, чим се скупе изађите и поломите их. Боље да европски пе*ери после и целу годину причају како у Србији нема демократије, него да отпочне рат који се неће завршити само у Војводини.

А ако је ово лупетање једног беспосленог човека, бићу рад да ме напљујете као провокатора ако сам погрешио.

За нашу јединствену и лепу Војводину у Србији треба јединствено.