УКРАЈИНА: САД испоручиле мини нуклеарке, породица Порошенка напустила земљу?

nuklearno-novorosinform
Породица украјинског председника Порошенка хитно је напустила земљу чартер летом. Ово значи да је ситуација у земљи много нестабилнија него што се представља те се права размера немира види. То такође значи да Порошенко зна да може бити смењен сваког тренутка па је преговарао о азилу за своју породицу са Западом као део споразума у Минску.

Уместо да се врати право за Кијев после Минска, Порошенко је заправо отишао у Брисел где је имао разговор за политичарима Европске уније, укључујући Меркелову и Оланда. Несумњиво, тада се преговарало о азилу.

У једном од својих претходних чланака написао сам да очекујем још један кијевски Мајдан до пролећа 2015. Јарош и други укронацисти кажу да се не слажу са мировним споразумом у Минску и прете да свргну Порошенка. Рада покушава да покрене поступак за опозив. Мајдан може бити близу. Да ли ће се десити? Ја мислим да је сада ред на тандем Меркелове и Оланда. Уплашени од рата у Европи они могу скупити храбрости да представе јединствени фронт у Минску. Они могу покварити забаву.

Такође сам написао да не видим Порошенка на својој позицији још дуго. Имали смо дискусију о могућем доласку очигледног нацистичког режима након Порошенка. Мишљења сам да тај најгори сценарио отвореног нацизма може бити бољи јер ће гној испливати на површину. Што се брже деси, људи ће раније почети процес поновне изградње.

Украјински извори извештавају да откад народ саботира мобилизацију, кијевска хунта сада спроводи насилну мобилизацију. Војска улази у градски аутобус, наређује женама да изађу док се сви мушкарци премештају у камионе и шаљу на фронт. Људи из Запорохја, у централној Украјини, причају да национална гарда улази у домове и насилно одводи мушкарце у војску.

Све ово се дешава након потписаног мировног споразума у Минску и након што је прекид ватре требао бити успостављен. За то време, Донбас извештава да нема прекида ватре и да кијевска армија скупља своје снаге и напада позиције. Поново су покушали да преузму аеродром Доњецк, који је, према споразуму из Минска, део територије ДНР. Кијев је потпуно напустио 5000 својих војника који су били у Делбацеву. Кијев негира њихово присуство и чињеницу да су те снаге биле окружене ДНР-ом и ЛНР-ом.

Немачки извори извештавају да су амерички војни саветници у Украјини били заузети. Према немачкој обавештаној служби, Американци су успели да на територију Делбатсева унесу „кофер“ нуклеарки. САД не жели ништа да изгуби тиме што су Немачка и Француска селе да мирно преговарају са Русијом.

Циљ САД-а у Украјини је између осталог да направи раздор између Русије и Немачке, Француске и Европске уније, да прикаже Русију као негативца и да убаци Украјину и Русију у рат, тако што ће натерати Русију да пошаље трупе у Украјину.

Потенцијална намештаљка која укључује мини нуклеарку унутар Делбатсева служи да би се окривила Русија. Тако се Русија приказује као негативац који детонира нуклеарке у јадној Украјини. Ово може резултоватиновим санкцијама ЕУ и испоруком новог смртоносног наоружања из САД-а.

САД-у треба велика намештаљка у Украјини, нешто веће и од МХ17. Скоро је дошло до детонације мини нуклеарке у хемијској фабрици у Донбасу али није успела да постигне жељени ефекат. Мoгуће је да ће покушати поново у Делбатсеву.

Према руско-украјинском војном аналитичару Александру Зилину четири такве америчке нуклеарке су испоручене прошлог новембра на војном аеродрому Ивано-Франковск у западној Украјини. Питање је само где ће бити активиране.

(Futurist end cast превод Маја Орлић)