Гаши тражи да такозвана косовска скупштина забрани употребу речи „Метохија“

Arben-Gasi

Такозвани посланик у ткзв. косовској скупштини, члан Демократске лиге Косова, Aрбен Гаши, затражио је данас да се назив „Косово и Метохија“ не користи током говора ткзв. српских посланика у Скупштини Косова, јавио је Косовапресс.

Гаши је затражио од ткзв. председника Скупштине Косова, Кадри Веселија, да „кад год неки посланик употреби реч ‘Косово и Метохија’ у Скупштини, истом буде одузета реч“.

Седница ткзв. Скупштине Косова без посланика Српске листе

Бета – Једна од тачака дневног реда седнице ткзв. косовске скупштине је учестало напуштање са Косова. Према последњим проценама, ту територију напустило је око 35.000 становника.

Како је раније најављено, на седници треба да буде расправљано и о смењеном ткзв. министру Aлександру Јаблановићу, а на предлог Aлијансе за будућност Косова.

На свом Фејсбук профилу, Гаши је упутио три захтева, међу којима и да се „предузму дисциплинске мере против посланика који користе неуставне одреднице у ткзв. Парламенту, као што су ‘Косово и Метохија'“.

„Дисциплинске мере које треба да буду предузете су прекидање говора,“ навео је овај посланик.

Истовремено, српски представници у ткзв. косовској влади и листа „Српска“ налазе се на састанку са српским премијером Aлександром Вучићем у Београду, где разговарају о њиховом будућем учешћу у влади у Приштини, након прекјучерашње смене такозваног српског министра у ткзв. косовској влади, Aлександра Јаблановића, са којим се Српска није сложила. Ова смена је уследила после готово једномесечног притиска косовске јавности, протеста и насилних демонстрација против овог ткзв. министра.

КОССев