Вучић: Толико нам добро иде да ми је непријатно?

Премијер Србије Aлександар Вучић изјавио је да први резулати економских мера које је Влада предузела показују неочекивано добре резултате, и то толико да му је чак и непријатно да прочита неке од њих колико су добри.

Aлександар_Вуциц12

„Ствари су нам кренуле и боље него што смо очекивали“, рекао је премијер за ТВ Пинк и додао да је, између осталог, упркос смањењу плата и пензија, просечна зарада порасла на изнад 49.000 динара.

Објаснио је да је то могуће јер је „инспекција рада озбиљније радила свој посао, што је пореска инспекција радила боље свој посао, тако да је 400 евра просечне плате нешто што дуго, дуго нисмо имали у Србији“.

По његовим речима, у спроводењу мера фискалне консолидације ствари су кренуле и боље је него што је Влада очекивала, јер су од септембра до децембра 2014. направљене велике уштеде, буџетски дефицит је снижен на 6,6 одсто, а очекивало се да ће бити 8,6 одсто.

Вучић је најавио да ће Влада Србије на седници у суботу, уз помоћ Светске банке, „угасити предузећа која практично више не постоје“.

Бета