И Вулин одговорио Србима на Косову: Ништа од прекида преговора!

„Држава Србија неће прекинути дијалог са приштинским властима у Бриселу и спровешће оно што је договорено“, изјавио је вечерас у Косовској Митровици директор Канцеларије Владе Србије за Косово Александар Вулин после захтева Срба са Косова да се прекину преговори.

На данашњем митингу у Косовској Митровици којем је присуствовало око 10.000 људи, акламацијом је прихваћена декларација у којој се каже да нико нема право да укида институције Србије које делују на северу Косова и затражен прекид преговора.

Вулин је, међутим, новинарима у Косовској Митровици рекао да би прекид дијалога у Бриселу био веома лош за Србе.

„Сматрамо да би прекидом дијалога остварили велики простор за привремене институције у Приштини да се заборави шта су радили са гробљима, да се заборави шта раде са живим Србима, на сво насиље којем су склони и да се фокус међународних светала усмери на Србију и каже: они неће решење“, рекао је Вулин.

„Хоћемо решење, хоћемо преговоре и споразуме, али они морају бити у оквиру онога о чему смо говорили кроз платформу, ономе што је наша Скупштина говорила, што је политика наше Владе и председника Републике“, додао је он.

Вулин је истакао да са пажњом прати шта кажу Срби са Косова, али је истакао да су преговори са приштинским властима неопходни.

„Преговори нису пријатни и њима се нико не радује, али нужни су и због севера и југа Косова и Метохије, али и због Србије. Са великом пажњом и разумевањем пратим све што кажу Срби на Косову и Метохији“, рекао је Вулин.

Вулин је рекао да данашњи митинг у Косовској Митровици показује да Срби са Косова осећају велико неповерење јер су „пуно пута изиграни и преварени“.

„Ми не правимо другу државу и нико неће терати Србе на КиМ да постану део друге државе. Нико нема тај мандат, а још мање имамо ту жељу“, нагласио је Вулин.