ДСС КиМ: Александар Вучић је својим цмиздрењем код споменика краљу Милутина пре личио на баба Симону него на српског државника

teodosije-vucic

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР
ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ
ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Протекла посета председника Владе Србије, гротескно најављивана, јужној српској покрајини одиграла се по принципу тресла се гора родио се миш.

Отварајући породилиште у косовском поморављу у туђој згради (јер финансирала је влада Косова), без опреме, без гинеколога и осталог стручног кадра премијер презентује голи маркетинг имајући у виду да ће породилиште тешко да профункционише. Александар Вучић је током посете деловао видно преплашен, а својим цмиздрењем код споменика краља Милутина пре је личио на баба Симону него на српског државника. Без обзира на економске невоље које Србија има Влада Александра Вучића није смела да дозволи да влада Хашима Тачија финансира споменик једном Немањићу.

aleksandar-vucic-foto-printskrin

Од српских званичника смо чули да је наталитет код Срба на Косову и Метохији највећи међу Србима уопште, као да је та чињеница нешто ново знајући да је тако задњих педесет година. Проблем није у рађању него у одлажењу.

Председник Владе Србије се није либио да се састане са сепаратистичким српским министрима владе Косова који су бирани по уставу и закону ове парадржавне творевине чиме је фактички и погазио Устав државе Србије.
Посета је имала и предизборни карактер јер су српски званичници дали подршку кандидату члану СНС на локалним изборима у режији самопроглашене државе Косово што је још једно гажење закона о локалној самоуправи од стране председника Владе Србије. Борис Тадић је у своје време говорио макар да се нису стекли услови да Срби изађу на локално шиптарске изборе али да неће санкционисати Србе који на те изборе буду изашли, док је председник Владе Србије Александар Вучић директни саучесник у тим изборима. Додуше Тадић није пристао да потпише издајнички Бриселски споразум а Вучић јесте.

Зато данас када слушамо премијера да ће Приштина да преузме Трепчу морамо да га подсетимо да је потписујући Бриселски споразум искомпликовао позицију државе Србије у јужној српској покрајини јер се тим спразумом Србија одрекла саме себе на Косову и Метохји. Уосталом пре пар месеци Београд се у Бриселу својим потписом одрекао хидросистема Ибар-Лепенац и хидроцентрале Газиводе као и бројних објеката Електропривреде Србије реализујући у пракси Бриселски споразум. Цео хидросистем је финансирала држава Србија чија је вредност више стотина милиона долара, а кредит узет код Лондонског клуба за ту намену у потпуности је отплаћен.

Приче о бољем животу Срба на Косову и Метохији делују депласирано с обзиром да је забрањено свако запошљавање у преосталим институцијама српске државе изузев ретким члановима Српске напредне странке. Можда тај бољи живот симболизује поступак директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића који у куварској униформи у народној кухињи у општини Ново Брдо дели порције јела, нормално без меса, Србима корисницима. Од кога је доста је.

У Косовској Митровици
16.01.2015. године
Председник покрајинског одбора
Демократске странке Србије др Ненад Којић

saopstenjedss28