Књиге које мењају истину о КиМ!

italijanka

Више од 30 представника војних и цивилних мисија на КиМ после доласка 1999.г. написало књиге

 До сада апсолутно нико од представника из Кфора, УНМИК –а,  УН – полиције,  финансијске полиције  ниједну похвалну реч у књигама није написао о ткзв. независном Косову ! – Констатација свих : албанско Косово криминална нарко мафијашка творевина и да је Косово острво безакоња.

Кад би српска дипломатија знала и радила да земљама ОУН презентује  само написане књиге  о Косову после 1999. године од оних који су били у мисијама, војним и цивилним овде, и да им презентује у бројкама још шта је све Србима порушено и отето пд Албанаца сигурно би почео брзи процес  повлачења признања Косова од бројних држава.  Но, српска власт је анемична, статична  и без икаквкво видљивих потеза према КиМ.

Више од 30   представника војних и цивилних мисија из читавог света на Косову и Метохији после 1999. године, Кфора, УНМИК – а, УН – полиције, финансијске полиције ОЕБС –а, ЕУЛЕХ –а…. написало је књиге  о правом стању  у јужној српској покрајини ! И апсолутно нико од њих асолутно ниједну похвалну реч није написао о Косову које је 2008. године проглаило једнострану независност. До сада, у свету нигде се није појавила ниједна књига некога ко је био на Косову и Метохији а да је позитивно писао о “албанском“ Косову.

Углавном они који су написали књиге о Косову, после боравка овде, били су на високим радним  положајима и местима на КиМ и знали су далеко више праву ситуацију унутар Косова, Косову изнутра,  које је противзаконито прогласило независност.

Главни представник НАТО –а на КиМ, комадант Кфора , италијански генерал Фабио Мини у књизи полсле одласка са Косова “Рат после рата“  пише :

„Независност одговара онима који командују : самом Тачију који води послове с нафтом, Беџету Пецолију коме је потребна рупа у коју ће да склања свој новац, Рамушу Харадинају и Агиму Чекуу. А њих за независност није брига“,

            Мини је упозорио да на Косову још делују злочинци, наводећи особу коју није желео да именује, а која је наручилац најмање 28 убистава страначких сарадника бишег лидера Ибрахима Ругове.

Уништавање српске културе !

„То је особа, која као и многи други лидери Ослободилачке војске Косова, није никада објаснила шта се десило с хиљадама Рома, Срба и Албанаца оптужених за сарадњу с непријатељем, у годинама после рата ,

Генерал Фабио Мини, командант НАТО снага на Косову 2002. и 2003. године, сматра да је циљ изградње споменика ОВК ветеранима да се замагли њихова кривична одговорност и у рату и у миру. Генерал Мини сматра да улога породица и преживелих, који одају почаст својим мртвима, представља смишљен сценарио који, према његовим речима, треба да скрене пажњу јавности са терористичких и криминалних активности бивших бораца за слободу. Он је рекао оно што многи страни војници и бирократе који живе на Косову мисле, али нису могле јавно да кажу.

Универзитетски професор из Рима Александро ди Мео много пута је после 1999. године боравио на Косову али и у камповима Србије где су живели и живе расељени Срби са КиМ. Он у књизи “Урлик са Косова“ пише :“-Нажалост, данашњи варвари на Косову, Албанци, не само што уништавају српско културно добро, манастире, куће, праве од људи таоце у малим енклавама, него заправо раде нешто много перфидније – покушавају да избришу меморију, сећање на српске корене на Косову и Метохији. Није чудно што је НАТО  на Косову успоставио савез са криминалцима.

Он у књизи даље  наводи – “ Европа као стара мајка  је под доминацијом дегенерика сина – Америке. На Косову се данас види да варварство Албанаца побеђује културу Срба “.

Италијански новинар Марија Лине Века написала је шест књига о Косову, скоро све преведене у Србији. У књизи “Космет или ковчег“ Века пише : “- Косово је рана која и даље крвави у срцу Европе. Ја јесам видела геноцид на Косову, али геноцид над Србима и неалбанцима. На Косову није на делу само физички него и културни геноцид над Србима“.

И најновија књига италијана Роберта Мањија и Луке Чикотија, људи који су радили у финансијској полицији (Гуардиа ди финанза) на Космету, Вукови у магли – Косово земља на раскрсници “, аргументовано говори о организованом криминалу, прању новца, финансирању тероризма… о ономе о чему углавном свет ћути.

“- Шта остаје да се каже о Косову после више од десет година од НАТО бомбардовања? Дефинитивно још много, јер  је вероватно  да ће млада Република Косово постати права „Тортуга Острво“ (Тортуга је острво у Карипском мору, постало је важан, црни  центар пиратерије у 17. веку и место безакоња). Зато је Косово данас истинско место безакоња и опасност за суседне народе“

“-На Косову цветају корупција, безвлашће, криминал, шверц оружја и дроге и трговина људима. Незапосленост је око 45 одсто, бруто национални приход као у Северној Кореји, пише  швеђанин Улоф Ларсен у књизи “Косово црна рупа Европе“.

НАТО на погрешној страни !

“- Косово је, са своја два милиона становника, једна велика црна рупа. Од 1999. године, Запад је великодушно „упумпао“ 22 милијарди евра, па је зависност од помоћи постала део свакодневице, а стопа незапослености износи 45 одсто. НАТО  премијера Хашима Хачија описује као једног од лидера организованог криминала, а његов близак сарадник Џавит Халити је оптужен за везе са мафијом“.

Француски пуковник Жак Огар, који је ушао први на КиМ да припреми долазак Кфора, у књизи “Европа је умрла у Приштини“ обајвљена 2014. године, каже да је Косово највећа европска грешка и да НАТО отворено подржава терористе албанце, злочинце. Стали смо на погрешној страни кад смо дошли на Косово 1999. године “ – пише Огар.

Чешки потпуковник Марек Обретел  којије  био у КФОР – овим трупама  на Косову 1999 и 2000 године , и који је сада вратио сва одликовања НАТО – у, каже : НАТО је извршио геноцид на Србима на Косову и Метохији и да је то зликовачка алијанса.

Британски посланик сер Патрик Кормак у књизи “О Косову“ каже  “- Ништа не може адекватно објаснити  или оправдати то шта се десило са уништеним српским, хришћанским гробљима и црквама на Косову.“

delfi_cele_kula_-_kosovo_2000-2004__antonio_evandjelista

Италијански полицијац који је био на КиМ и који је радио на откривању бројним случајевима убиства  Антонио Еванђелиста у књизи “Ћеле кула Косово 2000 – 2004“ каже  “- Албанци на Косову раде по принципима мафије и законима ћутања “ док  италијански новинар Рикардо Јакона  у филму документарцу “Бесконачни рат“ разоткрива како функционишу албанки мафијашки кланови , криминал, корупција , нарко тржиште….“

Од Удружења новинара Србије Рикардо Јакона је за овај филм  добио годишњу новинарску награду за храброст “Милан Пантић“.

И апсолутно нико од свих досадашњих међународних  представника ко је написао књигу на Косову једну једину позитивну реч није написао о Албанцима и једнострано проглашеној такозваној држави Косово.

Зоран Влашковић – Срби на окуп