Скупштина АП КиМ премијеру Вучићу: Срби никад не праштају издају

????????????????????

СКУПШТИНА
АУТОНОМНЕ ПОКРАЈИНЕ
КОСОВА И МЕТОХИЈЕ
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
Изјава председника Владе Србије Александра Вучића да он није сретан што мора да води преговоре са Приштином али да он то мора, је доста чудна. Поставља се питање зашто мора.
Да ли су ти преговори у интересеу Србије као државе: нису. Да ли тим преговорима Србија нешто добија: не. Да ли добијају Срби на Косову и Метохији, одговор је такође: не.
А зашто онда Александар Вучић мора да води преговоре са Приштином. Па мора због обавеза које је преузео из договора са својим западним менторима а чији захтев је јасан и гласан, да Србија за почетак мора де факто да призна независност Косова, а де јуре ће касније. Де факто значи потписивање Бриселског споразума што је Вучић већ остварио. Пуну реализацију тог споразума од Вучића се тек очекује да испуни и због тога је његова изјава да није сретан али мора. Обавеза је настала оног тренутка када је разбијао Српску радикалну странку а обавезе су потврђене када је уз помоћ Брисела и Вашингтона сменио Бориса Тадића. Брисел и Вашингтон су заменили Бориса Тадића незадовољни његовом брзином у изградњи независног Косова.
Зато су и преговори 09. фебруара у Бриселу у формату два плус два од којих је један председник Владе а други министар спољних послова што у стварности подсећа на две независне државе имајући у виду учешће министара спољних послова.
Скупштина Аутономне покрајине Косова и Метохије подсећа председника Владе Србије да су Срби склони да својим владарима забораве и ако се жене пет пута, као што је био случај са краљем Милутином Немањићем, чак да опросте и лоповлук Милошу Обреновићу, али у свести српског народа јесте да никада не заборавља и не прашта издају.
Скупштина Аутономне покрајине Косова и Метохије коју представљају грађани бирани по законима државе Србије захтева од председника Владе Србије да престане више да крши Устав државе Србије и да дозволи председнику Скупштине Србије да распише локалне изборе за четири општине на северу Косова и Метохије.
Председник Владе Србије не мора да поштује Србе на северу Косова и Метохије али мора да поштује Устав на који је положио заклетву.

У Косовској Митровици Скупштина АП КиМ
31.12.2014. године Потпредседник Скупштине

Добросав Добрић

apkimsaopstenje06