Александар Вучић: Волео бих да у свом тиму имам Соњу Лихт и Ивана Вејводу

vucic-liht

Председник Владе Србије је рекао да је задовољан радом Владе, својим тимом и позвао друге људе, чак и политичке неистомишљенике, да дају свој допринос јер, како каже, имамо историјску шансу да нешто променимо.

„Позивам људе који другачије мисле и који лично мене не могу да поднесу, тражим од њих да нам се прикључе, да од Србије напаравимо модерну и пристојну земљу“, истиче премијер.

 

Вучић наводи да је Влада радила марљиво и посвећено и да је поуздан партнер, што потврђује и позитивна оцена ММФ-а за утврђен буџет за 2015. годину.

„И Рузвелт је једном рекао да постоје увек они који критикују, они који свуда налазе ману, коју кажу да би увек урадили боље од вас. Али слава припада онима који греше, који направе много грешака, али који много раде“, подсећа премијер.

Према Вучићевим речима, његова лична сатисфакција је у одговорности, озбиљности и раду и додаје да га празници не занимају.

„Мене занима какав резултат можемо да оставимо на крају. Тај лутерански приступ, да не тражите опрост за грехове и да се трудите и својим радом покажете шта можете да промените“, наводи Вучић.

Говорећи о критикама за економске реформе које Влада спроводи, премијер наводи да је то увек тако јер „увек они који су са стране, попут ММФ-а, имају ширу и бољу слику онога што се ради“.

„Према званичним подацима, незапосленост је пала за 6,88 одсто, што је 54.581 мање на Бироу“, каже премијер.

Председник Владе напомиње да и ММФ тражи да се реше питања предузећа у реструктурирању, како би економију подигли на здраве ноге и да је то „кључна филозофија српске политике“.

„Кључно питање је што смо изабрали совај пут. Да нисмо, имали бисмо исте резултате као у Грчкој иако мислим да је Самарас био одличан премијер јер је извео Грчку на прави пут, али…“, наводи Вучић.

Премијер каже да је најважније у Србији развити предузетнички дух јер без развоја приватног сектора нема развоја.

„Приватни сектор изискује да радите. Морамо да подстакнмо вредне људе. Морамо да научимо људе да ће држава да помогне на различите начин, да разговарамо и са банкама да“, наводи Вучић.

Говорећи о прадаји „Железаре“, Вучић истиче да је то предузеће кичма индустријске Србије данас и да вреди више него оно што можемо у пољопривреди да урадимо и извеземо.

Подсећа да је крај тендера за „Железеру“ 5. или 6. јануар и да ће тек тада да се извесније зна шта ће бити даље.

„Са Путином сам разговаро три-четири пута, а ускоро ћу још једном. Мислим да смо близу решења. У свакодневном смо контакту. Лично сам одржао 31 састанак везан за ‘Железару’. Ближи се крај и видећете бројне резултате“, каже Вучић.

Значајно већа цена за Телеком

Предедник Владе је навео да ће ускоро бити расписан тендер за приватизационог саветника за продају Телекома.

Очекује да држава добије значајно већу цену и то за 20 до 30 одсто више него што је добијано раније.

 

Наводи да новац од продаје Телекома није урачунат у буџет, и да ће бити потрошен у договору са ММФ-ом.

Влада Србије има само једну ману

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да Влада још нема план везан за број запослених у јавним службама и то је једина слаба тачка њеног програма, на коју је са правом указао председник Фискалног савета Павле Петровић.

Све друго су демагошке, празне приче, које немају никакве везе са реалношћу, истакао је Вучић у емисји „Око“ Радиотелевизије Србије.

Како је објаснио, постоје увек они који критикују, увек ће наћи неку ману, а сами никад ништа нису урадили.

Вучић је рекао да очекује да се његовом тиму сарадника прикључе и људи који имају другачије мишљење, како би заједно градили Србију, и у том контексту поменуо Соњу Лихт и Ивана Вејводу.

(РТС-Фонет)