Узурпатор Теодосије и друг Вулин на свечаности у Звечану (видео)

Vulin i Teodosije izdajaЗВЕЧАН – Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је синоћ у Звечану да данашња генерација Срба неће дати Косово и Метохију, а узурпатор рашко –призренског трона Теодосије да ће оно што је порушено у покрајини бити обновљено.

Вулин је на Светосавској свечаности у Звечану истакао да је у историји српског народа свака генерација Срба једном у свом трајању добила увек исто, страшно и озбиљно питање: „Хоћете ли дати Косово Метохију“?
„Срамота би било да будемо прву генерација која ће рећи хоћемо. Нећемо“, поручио је Вулин, чије су излагање у препуној сали Дома културе у Звечану окупљени неколико пута прекидали аплаузом.

Вулин је нагласио да је народ којем припадамо увек био на страни добра, да никада није погрешио у избору и да није остао уз велике само зато што моћни и велики.

Узурпатор Теодосије је у беседи истакао да на Косову и Метохији непријатељи скрнаве наше цркве, гробове, руше и спаљују крстове, а све са циљем да би протерали Србе са ових простора и да не би били овде где су вековима постојали.
„Оно што засигурно знам и што знају Срби који су решени да остану на својим огњиштима, јесте да оно што нам други поруше то ћемо уз божију помоћ обновити и истрајати. Они који руше нека се запитају како ће пред овим народом, светом, Богом и како ће они градити будућност на таквим темељима који су мржња и чињење зла другоме“, рекао је узурпатор Теодосије.

Преседник Српског националног савјета Црне Горе Момчило Вуксановић поручио је да су, док чувају Косово и Метохију и бране светосавље, Срби из Црне Горе са њима и да ће увек бити.
„Ваше прегнуће је подвиг. Док неоступно чувате светосавље и Косово и Метохију ми ћемо бити са вама. Изгубимо ли Косово и Метохију и одрекнемо ли се нашег духовног утемељивача и косовског завета, нестаћемо као народ“, рекао је Вуксановић.

Он је истакао да заједништво Срба брише вештачке границе и не допушта да оне постану верске, етничке и језичке.

Светосавску свечаности у Звечану отворене су интонирањем државне и химне Св. Сави, а присуствовали су председници четири општине са севера Косова, гости из Црне Горе, представници Канцеларије за Косово и Метохију, установа са севера Косова и други.

Светосавску беседу је држао историчар уметности Никола Кусовац, а у програм су наступали песници, драмски уметници и други.

Домаћини Светосавске свечаности и суорганизатори су били општине са севера Косова и Канцеларија за Косово и Метохију Владе Србије.

 

Линк ка видео прилогу

 

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП