Није ли ово најава нечега другог?

pol-vulinКОСОВСКА МИТРОВИЦА, 28. јануара 2013. – Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је у понедељак да држава Србија нема ни најмању намеру да престане да се бави образовањем и Универзитетом на Косову и да тако значајан људски ресурс некоме препусти.

„Са ректором Универзитета у Косовској Митровици разговарао сам о конкретним пројектима које ће се заједнички радити и томе да ће све радове које буде финансирала Канцеларија бити обављани после процене и мишљења надлежних на Универзитету“, рекао је Вулин у Канцеларији у Косовској Митровици.

У разговору с челницима Приштинског универзитета измештеним у Косовску Митровицу, Вулин је рекао да та високошколска установа не може бити паралелна институција, јер је настала у складу с Уставом Србије и Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН.

Према његовим речима, договорено је да Канцеларија од свих привредних субјеката у Србији тражи подшку, да свако у складу са својим могућностима обезбеди стипендије за најбоље студенате.

БЕТА