Срби на северу Косова скоро да немају појма о формирању ткзв. Владе Косова и углавном то негативно коментаришу (АУДИО)

AJ

Упркос томе што је вест о јучерашњем формирању косовске владе после шестомесечне институционалне кризе одјекнула у свим  медијима на Косову, централној Србији  и у региону, грађани Северне Митровице о томе углавном не знају ништа, али нису ни заинтересовани за вест из Приштине, показује данашња тонска анкета КоССева са улица Северене Митровице. Ни то што се у новој влади налазе два српска министра и један потпредседник, од којих су двојица са Севера Косова, није била довољна да се грађани са којима смо разговарали заинтересују, док су коментари на улогу српских представника били преовлађујуће негативни.

Check this out on Chirbit

„Косовска влада? Немам појма.“ „Не знам. Не интересује ме за косовску владу,“ ово су одговори који у најкраћем описују колико су грађани Северне Митровице информисани о јучерашњем догађају у Приштини.

Ретки су били грађани коју су чули да је косовска влада формирана јуче. Чак и они који су чули за вест, не знају ко су три српска представника који ће од сада седети у њој, али су листом негативно настројени и према учешћу Срба, као и према могућности да ће они заступати права Срба.

„Не знам ко су српски представници. Не интересује ме,“ један је од коментара. На питање да ли верује да ће српски представници заступати права српског народа на Косову, овај суграђанин каже:

„Боже сачувај. Не верујем уопште. То су само људи из интереса који хоће своју плату да приме… и ето тако. Представници Срба нису сигурно.“

„Они само имају мишљење да могу да се боре. То је празна прича,“  био је још један коментар на питање да ли грађани верују да ће се српски представници борити за њихова права.

Било је и саркастичних коментара: „Хоће, хоће, к’а мој покојни отац.“

Један суграђанин довео је и српског премијера Александра Вучича у негативан контекст, одговарајући на питања о косовској влади и српским представницима:

„Знам за три министра. А за залагање, чисто сумњам. Само за свој џеп, као и у влади Србије, к’о Александар Вучић што скида плате и пензије. И он се залаже за Србију. А не помиње више аферу кофер, кад је био у скупштини док је био радикалац. Где је сада та афера ‘Кофер’?“

Забележили смо само два позитивна коментара од тридесетак.

„Не знам ко су српски представници, али знам да је јуче формирана косовска влада. Требало би да се залажу за права Срба,“ један је од њих.

Грађани су данас били махом нерасположени за разговор, посебно млади, који су упадљиво одбијали да одговоре на било какво питање о косовској влади, док су пензионери донекле били отворенији.

Послушајте у наставку ТОНСКУ АНКЕТУ са улица Северне Митровице.

КоССев