Дачић: „Доста више о мојој сарадњи са Шарићем, јер имам и ја за вас нешто да објавим“

ivica-dacicПИРОТ – Премијер Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић демантовао је да је његово бивши шеф кабинета Бранко Лазаревић имао везе са одбеглим нарко босом Дарком Шарићем, оценивши да је то намештељка усмерена против њега а не Лазаревића.

Како преноси Б92 у извештају МУП-а у који је та телевизија имала увид, утврђене су везе Лазаревића са Шарићевом криминалном групом.
„Доста више са разним намештаљкама, на овај начин покушава се рећи – немојте ви баш тако да се понашате, имамо и ми за вас нешто да објавимо“, реко је Дачић новинарима у Пироту, коментаришући писање медија.

Премијер је нагласио да је пре неколико недеља тражио да му се доставе информације о томе ко је сарађивао са Шарићем, а да су му полиција, безбедносне службе и Војна безбедносна агенција одговориле да нема ничега.Дачић је нагласио да не дозвољава да било ко компромитује његово име и да медијски натписи против Лазаревића немају везе са његовим бившим шефом кабинета, већ са њим.
„То је покушај да неко каже – не могу ови више да воде владу. Видите како су компромитовани“, рекао је Дачић.

На питање ко води кампању против владе, премијер је кратко одговорио: „Има их разних“.
„Покушава се рећи да је мој шеф кабинета сарађивао са Шарићем. Прво, никада није утврђено да је Лазаревић упознао Шарића. Шта је улога полиције и безбедосних служби – да ме информишу и да ми укажу на могуће проблеме. Никада ме нико није информисао да постоје било какви проблеми“, рекао је Дачић.

Премијер је упитао зашто се сада неке ствари од пре две-три године „поново враћају у оптицај, осим уколико нису усмерене против владе“.
„Зашто се то поново помиње, нарочито уочи избора новог директора полиције“, упитао је премијер.

Дачић је додао да је разговарао са првим потпредседником владе Александром Вучићем о том случају и да су закључили да је потребно утврдити све чињенице.
„Уосталом, ако је то тако, зашто до сада нису нешто предузели, ко им је бранио и ко је кога штитио“, рекао је Дачић и поновио да је у питању камапања која има за циљ да се када год се отворе неке друге радње, старе ствари актуелизују, како би се бацила сенка на оно што Влада Србије ради.

Дачић је истако да влада до сада није направила ниједну грешку.Он је нагласио да у новинским написима није прочитао ништа ново и да његов бивши шеф кабинета није могао да ода службену тајну, јер није био у поседу такве тајне. Дачић је нагласио да до сада никада никога није бранио, па ни себе, и да је његова имовина остала иста ко и пре 15 година.Премијер је закључио да је спреман да своју имовину упореди са имовином својих колега.

ТАНЈУГ