„Титовдан“ уместо Светог Николе

tito-slava

Драган Камаљевић (51) из рудничког села Драгољ већ 24 године, као крсну славу уместо Светог Николе слави – 29. новембар, некадашњи Дан републике СФРЈ.

Он је данашњу славу назвао Титовдан, “знак сећања на време мира, заједништва и свеукупног развоја, и што је створена република уместо монархије”.

Како је домаћин изјавио за агенцију Бета све је спремно да се данас дочека око 40 гостију, у чему он има пуну подршку свих укућана, а у славској соби је окачена велика фотографија Јосипа Броза Тита уз заставу са петокраком.

“Одрастао сам у том периоду, запамтио све најлепше, а тадашња идеја, која је срушена из личних сујета појединаца, мислим да није заувек закопана и због тога сам је узео да ми то буде крсна слава”, рекао је Камаљевић.

Пошто је данас и викенд, Камаљевићи очекују више гостију него ранијих година где ће се окупити шира фамилија и комшије које славе Светог Николу.

Драган Камаљевић је члан Социјалистичке партије Србије од њеног оснивања, био је пет мандата одборник у Скупштини општине у Горњем Милановцу а сада је члан Општинског већа.

(Бета)