Меркелова после четири сата разговора очи у очи са Путином изашла видно изнервирана

putin merkel

ЛOНДOН – Руски председник Владимир Путин освоjио jе у каратеу црни поjас осми дан, неколико дана након што га jе бивши совjетски председник Mихаил Горбачов оптужио да пати од „комплекса Бога“.

Oсми дан црног поjаса у каратеу типа кjокушин-кан Путину додељуjе Руски савез кjокушин-кана, а свечано ће му бити уручен у децембру, током светског првенства у овом спорту, преноси данас британски „Деjли меjл“.

Kjукошин jе стил каратеа у коjем учесници не носе заштитну опрему.

Бивши официр KГБ-а jе већ велемаjстор у теквондоу, пошто jе прошле године освоjио девети степен у тоj борилачкоj вештини.

Страствено се занима и за џудо, коjи jе почео да тренира са 11 година, како се наводи у његовоj званичноj биографиjи на вебсаjту Kремља.
„Џудо вас учи самокотроли, способности да осетите тренутак, да препознате jаке и слабе стране противника, да стремите ка бољим резултатима“, обjашњава Путин, истичући да су то битне способности и вештине сваког политичара.

Руски шеф државе освоjио jе „осми дан“ црног поjаса у каратеу пар дана након што га jе Горбачов критиковао због тога што, како каже, „за себе мисли да jе Бог“.

Жалећи се да га Путин никада не консултуjе, Горбачов (83) jе изjавио: „Oн jе почео да показуjе симптоме исте болести од коjе сам и jа патио – самоуверености“.

Бивши совjетски лидер упозорио jе Путина да не би требало да има превисоко мишљење о себи jер jе „то њега (Горбачова) уништило“.

Горбачов jе изнео ове критике након што jе немачка канцеларка Aнгела Mеркел, на маргинама самита Г20 у Бризбеjну, провела четири сата у разговорима очи у очи са Путином у покушаjу изналажења решења за ситуациjу у Украjини, са коjих jе изашла видно изнервирана, наводи „Деjли меjл“.

Танјуг