Ратни злочинац Рамуш Харадинај посетио је данас Грачаницу

ratni zlocinac ramus haradinajГРАЧАНИЦА, 24. јануара 2013. – Ратни злочинац Рамуш Харадинај посетио је у четвртак Грачаницу и разговарао с градоначелником Бојаном Стојановићем.

На заједничкој конференцији за новинаре су истакли међусобно уважавање, а Стојановић, који је Харадинају поклонио књигу „Грачаница није само прича“, рекао је да се нада да је њихов сусрет почетак добре сарадње.

„Охрабрен сам када видим да нас је посетио неко ко је озбиљан политички фактор на Косову, посебно сада када имамо тежак период у односу на претходни, али надам се будућности“, казао је Стојановић и додао да Србима на Косову веома значи подршка лидера АЗБК.

Харадинај је највећим делом говорио на српском језику пошто, како је рекао, жели да покаже поштовање према свом домаћину и Србима који живе у Грачаници.

На питање једног албанског новинара где је научио српски језик, Харадинај је на албанском одговорио да га научио у војсци, у ЈНА, да га је после заборавио, али га је обновио у Трибуналу у Хагу где је био због оптужби за ратне злочине против Срба.

Харадинај је истакао да је дијалог премијера Србије и Косова, Ивице Дачића и Хашима Тачија, веома битан за нормализацију односа са Србијом, а посебно за побољшање услова живота Срба на Косову.

БЕТА / СРБИ НА ОКУП